Potrzebne składniki
- 500 ml jogurtu u mnie kokos i biała czekolada
- 200 ml mleka
- 1 łyżka cukru pudru (przy jogurcie naturalnym lepiej dwie)
- 2 białka z jajek
- garść płatków migdałów
Sposób wykonania
- W naczyniu w którym będzie nam wygodnie miksować ubijamy pianę z białek dodając powoli cukier.
- Dalej miksując dodajemy powoli jogurt i schłodzone mleko.
- Wsypujemy płatki migdałów i mieszamy na puszystą masę.
- Wstawiamy do zamrażarki na 20 minut wyjmujemy i znów miksujemy.
- Czynność powtarzamy do zagęszczenia masy.
- Możemy też przełożyć masę do foremek na lody włożyć patyczki i zrobić lody na patyku.
- Lody mają strukturę mlecznego sorbetu więc lepiej ich nie zostawiać na dobre w naczyniu w zamrażarce bo staną się kamienną lodową masą a nie o to nam przecież chodzi.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Lody jogurtowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
A smak jest przecież najważniejszy 🙂