Potrzebne składniki
- 1 papryka
- 0,5 szklanki kaszy gryczanej
- 2 łyżeczki musztardy Dijon
- zioła prowansalskie
- tymianek
- sól
- ser feta
- zielone szparagi
- połówka piersi kurczaka
Sposób wykonania
- Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kilku gałązek tymianku.
- Paprykę grilujemy na patelni grillowej.
- Kurczaka myjemy i osuszamy, smarujemy musztardą Dijon i posypujemy ziołami prowansalskimi a następnie odkładamy do lodówki na min. 30 minut.
- Tak przygotowane mięso gotujemy na parze przez ok 20-25 min.
- Szparagi płuczemy i dodajemy do gotującego sie na parze kurczaka na 8 minut.
- Kaszę mieszamy z papryką wyjmując wcześniej gałązki tymianku.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kurczak z kaszą, papryką i szparagami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Przepis i zdjęcie podesłał Marcin Słyś – serdecznie dziękuję.