w , ,

Kurczak z kaszą, papryką i szparagami



Danie idealnie się komponuje z artykułem na temat jedzenia w podróży. Krótka obróbka termiczna, mało skomplikowane i smaczne na zimno jak i na ciepło. Idealne do zapakowania do pudełka. Fani HellOffice - coś dla was.
Przygotowanie: 40 min.
Gotowanie: 20 min.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Kurczak z kaszą, papryką i szparagami

Potrzebne składniki

  • 1 papryka
  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • sól
  • ser feta
  • zielone szparagi
  • połówka piersi kurczaka

Sposób wykonania

  • Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kilku gałązek tymianku.
  • Paprykę grilujemy na patelni grillowej.
  • Kurczaka myjemy i osuszamy, smarujemy musztardą Dijon i posypujemy ziołami prowansalskimi a następnie odkładamy do lodówki na min. 30 minut.
  • Tak przygotowane mięso gotujemy na parze przez ok 20-25 min.
  • Szparagi płuczemy i dodajemy do gotującego sie na parze kurczaka na 8 minut.
  • Kaszę mieszamy z papryką wyjmując wcześniej gałązki tymianku.
… i gotowe. Strasznie proste i chyba zdrowe ? Musze wypróbować na sobie. Ser feta dodajemy przed podaniem.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kurczak z kaszą, papryką i szparagami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.


Przepis i zdjęcie podesłał Marcin Słyś – serdecznie dziękuję.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze