Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Kotlety mielone z porem i mozzarellą

Kosą po patelni 24 września 2019
Powroty z urlopów bywają ciężkie. Z racji tego, że cały wyjazd starałem się jeść lokalne specjały to zatęskniłem za zwykłym kotletem mielonym lub schabowym. No dobra nie był bym sobą jakbym coś nie pomieszał. No i pomieszałem mięso mielone z serem mozzarella i porem. Kotlety niby zwykłe, a jednak o wiele delikatniejsze w smaku. Do tego świeża surówka i ziemniaczki. Klasyka, wręcz Polska na talerzu. Do tego trochę ziół i mamy pyszne danie na obiad.
Przygotowanie: 15 min. min.
Gotowanie: 15 min. min.
Łącznie: 30 min. min.
Ilość porcji 4 osoby
5 from 1 vote
Jak wykonać przepis na – Kotlety mielone z porem i mozzarellą

Potrzebne składniki

  • 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 1 kulka sera mozzarella
  • 1 mała biała część pora
  • rozmaryn, majeranek (do smaku)
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy (do smażenia)
  • 1 łyżka masła (do smażenia)

Sposób wykonania

  • Zacząłem od pokrojenia drobno pora i usmażenia go na łyżce masła do zeszklenia. Zdjąłem z patelni, odsączyłem tłuszcz i ostudziłem.
  • Mięso posoliłem i popieprzyłem, dodałem usmażony wstępnie por, po 1/2 łyżeczki ziół i jajko.
  • Do środka wrzuciłem również 2 łyżki bułki tartej i pokrojoną drobno mozzarellę.
  • Całość wymieszałem dokładnie rękami.
  • Uformowałem kotlety zwilżonymi rekami, które następnie obtoczyłem w jajku i bułce tartej.
  • Smażyłem kotlety na średnim ogniu z obu stron, do zrumienienia.
  • Odsączyłem na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podałem gorące na talerze.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlety mielone z porem i mozzarellą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Kosą po patelni 28 września 2019 24 września 2019
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Zakynthos – czyli kawałek Grecji moimi oczami
Następny wpis Ból d…, spina i niemoc twórcza… czynniki negatywne
3 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Marek
Marek
16 kwietnia 2021 11:11

Uwielbiam – trochę tłuste ale…. jakie smaczne!

0
Odpowiedz
Thomas
Thomas
27 września 2019 14:27

Pierwsza moja myśl po przeczytaniu tytułu nie była pozytywna ale w sumie może się skusze i spróbuję z ciekawości. 😉

0
Odpowiedz
Wróbelek Elemelek
Wróbelek Elemelek
25 września 2019 07:24

Zaciekawił mnie ten przepis i zrobiłam takie kotlety. Wyszły bardzo dobre

0
Odpowiedz

Bułeczki z patelni, bez drożdży, czyli proziaki

Domowy pasztet z szynki wieprzowej i indyka

Pad thai z kurczakiem – prosty przepis z Tajlandii

Śledzie po francusku nie tylko na święta

Serniczki na zimno w pucharkach z pianką truskawkową

Barszcz biały na świeżych grzybach

Barszcz biały na świeżych grzybach

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?