Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Koszyczki mięsne z piekarnika – kotlety mielone inaczej

Kosą po patelni 23 lutego 2021
Ciekawy pomysł na mielone. W tej formie są wyjątkowe. Zapiekane koszyki z mięsa mielonego z pieczarkami cebulą i żółtym serem, będą miłą odmianą na stole. Są dużo lżejsze niż takie smażone bo nie nasiąkają tłuszczem. O wiele ciekawsza propozycja obiadowa, no chyba że Wam się zwykłe mielone nigdy nie nudzą, ale to i tak warto spróbować coś innego czasem. Mięso jest o wiele bardziej wilgotne i soczyste. Dla mnie to naprawdę pyszny obiadek i podane z ziemniakami i pyszna surówką albo marchewką z groszkiem (którą uwielbiam), są doskonałe.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 35 min.
Łącznie: 50 min.
Ilość porcji 6 kotletów
5 from 2 votes
Jak wykonać przepis na – Koszyczki mięsne z piekarnika

Potrzebne składniki

  • 600 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 300 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g sera żółtego
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól i pieprz
  • oliwa do smażenia

Sposób wykonania

  • Mięso mielone łączę z jajkiem, bułką tartą i przyprawami i wyrabiam do połączenia się składników.
  • Cebulę i pieczarki kroję w kostkę, a czosnek przeciskam przez praskę.
  • Podsmażam na patelni z rozgrzaną oliwą cebulę, następnie dodaję czosnek i pieczarki. Wszystko smażę tak nie do końca, powiedzmy na średnio. Pieczarki wystarczy jak będą na patelni ok 5-6 min. Będę to jeszcze przecież zapiekał. Odkładam zawartość patelni do przestudzenia.
  • Z mięsa tworzę w rękach 6 kul. W każdej z nich robię wgłębienie np. małą szklanką tak by powstał koszyk z dość wysokim brzegiem. Układam zrobione koszyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Do każdego wgłębienia wkładam pieczarki z cebulą i posypuję startym serem.
  • Wstawiam koszyki do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekam przez 25 min.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Koszyczki mięsne z piekarnika wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

W Waszym wykonaniu:

Kasia B.

Tagi cebula, koszyczki, mięso mielone, pieczarki, pieczone, ser, z piekarnika
Kosą po patelni 23 lutego 2021
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Jak je się sushi i jak się zachować w restauracji
Następny wpis Wyciskarka Hurom One Stop – nowy trend w wyciskaniu soków
2 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Kasia
Kasia
23 września 2021 16:08

Super przepis ,bardzo smaczne ,domownicy zachwyceni

1
Odpowiedz
Izabela
Izabela
24 lutego 2021 10:12

Na pewno zrobię, super pomysł.

1
Odpowiedz

Gazpacho, czyli pyszna, tradycyjna hiszpańska zupa pomidorowa na zimno

Sałatka wiosenna z pomidorami i serem feta

Zalewajka – bieda zupa miasta 4 kultur w wersji na bogato

Steki w sosie winnym z masłem ziołowym

Tortilla pszenno-kukurydziana

Rosół drobiowo-wołowy – tradycyjna niedzielna zupa

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?