Kosą po patelniKosą po patelniKosą po patelni
  • Gotowanie
    • Przepisy
      • Przepisy z filmem
      • Ciasta i desery
      • Dania obiadowe
      • Śniadania i przystawki
      • Chleb i bułki
      • Sałatki i surówki
      • Drinki i napoje
      • Przetwory
      • Wegetariańskie
      • Święta i okazje
      • Wasze przepisy
    • Przepisy na Thermomix
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Kosą po patelniKosą po patelni
Szukaj
  • Gotowanie
    • Przepisy
    • Przepisy na Thermomix
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Follow US
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2024 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Przetwory

Konfitura z czereśni z nutą imbiru i cynamonu

Kosą po patelni
1 lipca 2020
konfitura czeresnie
Przepyszna konfitura z czereśni z nuta imbiru i cynamonu oraz wanilii. Bardzo owocowa,, bardzo prosta do zrobienia i o wyrazistym i interesującym charakterze. Świetny sposób na zachowanie tego pysznego owocu na zimę. Raczej u mnie znika zanim czereśnie się skończą i trzeba robić druga partię, a czasem i trzecią, by coś na zimę zostało. Ale warto zrobić i w chłodne zimowe wieczory osłodzić sobie życie, otwierając taki słoiczek pełen lata.
Przygotowanie: 15 min. min.
Gotowanie: 25 min. min.
Łącznie: 40 min. min.
Ilość porcji 2 małe słoiczki
5 from 1 vote
Jak wykonać przepis na – Konfitura z czereśni z nutą imbiru i cynamonu

Potrzebne składniki

  • 1 kg czereśni
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego lub kilka kropel ekstraktu z wanilii
  • sok z połowy cytryny
Jeśli podoba Ci się moja praca – doceń to i…
Ad imageAd image

Sposób wykonania

  • Czereśnie dokładnie umyłem i pozbawiłem pestek.
  • Zaspałem je w garnku cukrem trzcinowym, cukrem wanilinowym, imbirem i cynamonem i dokładnie wymieszałem tak by cukier oblepił czereśnie. Zostawiłem je by puściły sok na około godzinę.
  • Garnek wstawiłem na kuchenkę i doprowadziłem płyn do wrzenia, następnie zredukowałem grzanie i smażyłem czereśnie co jakiś czas mieszając do zgęstnienia. Nie przesadzajcie ze smażeniem płyn ma się lekko zacząć ciągnąć, a nie róbcie z tego syropu bo jak sie ostudzi to zrobią wam się z tego landrynki.
  • Pod koniec gotowania dodałem sok z cytryny i wymieszałem.
  • Można przełożyć gorąca konfiturę do wyparzonych słoiczków i odwrócić do góry dnem. Jeśli jednak chcecie by słoiczki postały dłużej, warto je pasteryzować gotując koło 10 min. we wrzątku.
Uwaga – jeśli zapomnicie o konfiturze w garnku i się Wam zrobią z tego karmelki to dolejcie trochę wody i wymieszajcie dokładnie. Chociaż powiem Wam, że w formie cukierków też smakuje super… wiem bo zapomniałem 🙂

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Konfitura z czereśni z nutą imbiru i cynamonu wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:

📞 514 183 202

Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!

konfitura czeresnie
Poleć ten wpis innym
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
wojtek
wojtek
28 czerwca 2022 12:56

ile to się ma smażyć? tzn ile Wam to zajęło?

0
Odpowiedz
Kasia
Kasia
4 lipca 2020 20:58

Mnie zachwyciła!

2
Odpowiedz
Thermomix

Ostatnie wpisy

  • Porównanie blendera bezprzewodowego i przewodowego
  • Mąż mnie nie szanuje – jak rozpoznać problem i co z nim zrobić?
  • Jakie są objawy niedoboru kolagenu?
  • Firany do salonu – długie czy krótkie?
  • Po jakim czasie odrastają włosy po chemii?
fajerwerkizwierzeta

Fajerwerki a zwierzęta – jak zadbać o spokój i bezpieczeństwo?

bezpieczna dieta

Jak bezpiecznie schudnąć? Najnowsze trendy w odchudzaniu

gotowanie5skladnikow

Jak gotować szybko i smacznie używając tylko pięciu składników?

adhd doroslych

ADHD u dorosłych: jak rozpoznać i leczyć?

steak 3544070 1280

Jak smażyć steki? Techniki smażenia i stopnie wysmażenia

jesienogrod

Jesień w ogrodzie: Sprawdź, jak zadbać o rośliny przed zimą

Pokaż więcej
Inne nasze serwisy: Myśli Potarganej - TwojeCentrum.pl
© 2017-2025 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
wpDiscuz
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Zapomniałeś hasło?