w ,

Kisiel z wiśniami i rodzynkami

Strasznie prosty pomysł na przygotowanie tego popularnego deseru ze świeżymi owocami. Kisiel z wiśniami i rodzynkami robi się w kilka chwil a smak jest o wiele lepszy niż zwykłego prosto z opakowania. Można jeść na ciepło lub schłodzony w lodówce. To w zasadzie kisiel ugotowany na kompocie - prawda, że banalne... ale i tak warto spróbować.
Przygotowanie: 5 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 15 min.
Jak wykonać przepis na - Kisiel z wiśniami i rodzynkami

Potrzebne składniki

  • 1 kisiel cytrynowy bez cukru
  • 150 g wiśni
  • 1/2 garści rodzynek
  • 3 łyżeczki cukru lub miodu
  • 1/2 litra wody

Sposób wykonania

  • Wiśnie myjemy, nie drylujemy wrzucamy do 300 ml wody, dodajemy rodzynki, cukier i gotujemy kilka minut.
  • W tym czasie w 200 ml zimnej wody rozrabiamy kisiel, następnie wlewamy do kompotu wiśniowego cały czas mieszając aż stężeje i pojawią się na powierzchni pęcherzyki powietrza.
  • Przelewamy do salaterek.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kisiel z wiśniami i rodzynkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Avatar
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze