Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Karkówka pod pierzynką

Kosą po patelni 25 czerwca 2019
Chcecie szybkie i efektowne danie mięsne, nawet dla dużej ilości gości? Karkówka pod pierzynką jest idealna na takie wizyty wielu głodomorów. To nie jest danie fit i niskokaloryczne. To kawał porządnego mięcha z serem żółtym i majonezem, ale jakie kurcze smaczne. Piorunem się przygotowuje, więc nie siedzimy cały dzień w kuchni. Smaki się idealnie ze sobą łączą, karkówka dobrze wytapia podczas pieczenia i całość podana z młodymi ziemniakami lub frytkami jest pyszna. Do tego lekka letnia surówka i smaczny obiadek gotowy.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 40 min.
Łącznie: 55 min.
Ilość porcji 4 osoby
4.67 from 3 votes
Jak wykonać przepis na – Karkówka pod pierzynką

Potrzebne składniki

  • 800 g mięsa z karczku
  • przyprawa do mięsa lub karkówki
  • 2 duże cebule
  • 8 łyżek majonezu
  • 250 g sera żółtego
  • sól, pieprz

Sposób wykonania

  • Dzień wcześniej pokroiłem mięso na mniej więcej 100 gramowe kotlety i lekko rozbiłem. Dokładnie obtoczyłem mięso w przyprawie do karkówki, wsadziłem do zamykanego pojemnika i wstawiłem do lodówki na noc.
  • Następnego dnia blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia, rozłożyłem na nią mięso i posmarowałem każdy kotlet 1 łyżką majonezu.
  • Cebulę obrałem i pokroiłem drobno. Posypałem każdy kotlet po równo, warstwą cebuli. Cebulę lekko solę i pieprzę.
  • Ser starłem na tarce i posypałem nim kotlety.
  • Całość wstawiłem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 minut.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Karkówka pod pierzynką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Chciałabyś kupić produkty na ten przepis przez internet – zrób zakupy spożywcze online.

Tagi cebula, karczek, karkówka, majonez, mięso, obiad, pieżynka, ser, szybkie
Kosą po patelni 25 czerwca 2019
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Kompot z wiśni – do obiadu, na zupę, do deserów
Następny wpis Gdzie na świecie powstaje najlepsze wino?
5 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
5 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Małgorzata
Małgorzata
17 lipca 2019 14:08

Trochę kalorii tu napakowałeś 😀 Mimo to wygląda świetnie i patrząc na to zdjęcie zgłodniałam 🙂

0
Odpowiedz
witban
witban
2 lipca 2019 14:45

Ser się roztopi i spłynie zanim się mięso i cebula upiecze, ja bym posypał serem tuż przed końcem pieczenia

0
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
Autor
Odpowiedz  witban
2 lipca 2019 20:24

jak widać na zdjęciu nie roztapia się i nie spływa a przed końcem jest niedopieczony 🙂

0
Odpowiedz
Kasia Potargana
Kasia Potargana
1 lipca 2019 22:57

Mega kalorycznie, ale za to jak przyjemnie.. .

0
Odpowiedz
Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją
1 lipca 2019 19:03

Coś w sam raz dla mojego męża 🙂 Ja też lubię takie dania. Pysznie wygląda !

0
Odpowiedz

Kurczak po chińsku

Ziołowy kurczak z ziemniakami – Lunchbox

Żeberka pieczone z warzywami w sosie piwnym

Sałatka wiosenna z pomidorami i serem feta

Zalewajka – bieda zupa miasta 4 kultur w wersji na bogato

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem i jajkiem – idealna do mięs

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?