Kosą po patelni Przepisy Jajka faszerowane z kawiorem

Jajka faszerowane z kawiorem

2 min. czytania
0
0
Kawior, plus jajka to idealne połączenie, dlatego jajka faszerowane z kawiorem bardzo przypadły mi do gustu. Wyraźne smaki wzbogacone musztardą i pieprzem. Sam kawior jest słony więc nie trzeba dodawać do masy jej dodatkowo. Wiem, że nie każdy to lubi, jednak może czasem warto spróbować coś nowego i się przekonać. To połączenie jest na tyle dobre, że powinno przełamać Wasze obawy. Kawior możemy użyć jaki chcemy ale do pasty lepszy jest chyba o drobnych ziarnach. Kto lubi łapka w górę. Kto nie jadł też 🙂
Czas przygotowania: 15 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 6 łyżeczek kawioru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • czubata łyżka majonezu
  • pieprz
  • sałata

Sposób wykonania:

  • Jajka gotujemy na twardo studzimy i obieramy.
  • Każde jajko przekrawamy na pół wzdłuż i wyjmujemy żółtka do miseczki.
  • Do żółtek dodajemy 2 łyżeczki kawioru, musztardę i majonez. Posypujemy pieprzem i dokładnie rozdrabniamy widelcem tworząc pastę.
  • Nakładamy pastę na białka i układamy na wierzchu każdej połówki jajka równomiernie resztę kawioru.
  • Układamy na półmisku wyłożonym sałatą.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

No takie dania to ja lubię. Pierogi z kaszą gryczaną, grzybami, boczkiem, czosnkiem, cebul…