w , , ,

Jajka faszerowane z kawiorem



Kawior, plus jajka to idealne połączenie, dlatego jajka faszerowane z kawiorem bardzo przypadły mi do gustu. Wyraźne smaki wzbogacone musztardą i pieprzem. Sam kawior jest słony więc nie trzeba dodawać do masy jej dodatkowo. Wiem, że nie każdy to lubi, jednak może czasem warto spróbować coś nowego i się przekonać. To połączenie jest na tyle dobre, że powinno przełamać Wasze obawy. Kawior możemy użyć jaki chcemy ale do pasty lepszy jest chyba o drobnych ziarnach. Kto lubi łapka w górę. Kto nie jadł też 🙂
Przygotowanie: 15 min.
Jak wykonać przepis na – Jajka faszerowane z kawiorem

Potrzebne składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 6 łyżeczek kawioru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • czubata łyżka majonezu
  • pieprz
  • sałata

Sposób wykonania

  • Jajka gotujemy na twardo studzimy i obieramy.
  • Każde jajko przekrawamy na pół wzdłuż i wyjmujemy żółtka do miseczki.
  • Do żółtek dodajemy 2 łyżeczki kawioru, musztardę i majonez. Posypujemy pieprzem i dokładnie rozdrabniamy widelcem tworząc pastę.
  • Nakładamy pastę na białka i układamy na wierzchu każdej połówki jajka równomiernie resztę kawioru.
  • Układamy na półmisku wyłożonym sałatą.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka faszerowane z kawiorem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Irena-Hooltayewpodrozy

No takie przepisy lubię czytać i takie rzeczy jeść.
Wreszcie coś dla mnie.Jajka mam,kawior mam i resztę.
Idę do lodówki.