Kosą po patelni Przepisy Jajka faszerowane z kawiorem

Jajka faszerowane z kawiorem

6 minuty czytania

Kawior, plus jajka to idealne połączenie, dlatego jajka faszerowane z kawiorem bardzo przypadły mi do gustu. Wyraźne smaki wzbogacone musztardą i pieprzem. Sam kawior jest słony więc nie trzeba dodawać do masy jej dodatkowo. Wiem, że nie każdy to lubi, jednak może czasem warto spróbować coś nowego i się przekonać. To połączenie jest na tyle dobre, że powinno przełamać Wasze obawy. Kawior możemy użyć jaki chcemy ale do pasty lepszy jest chyba o drobnych ziarnach. Kto lubi łapka w górę. Kto nie jadł też 🙂

Jajka faszerowane z kawiorem

Wielkość porcji 2-3 osoby

Czas przygotowania 15 minut/y
Czas całkowity 15 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 6 łyżeczek kawioru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • czubata łyżka majonezu
  • pieprz
  • sałata

Sposób wykonania:

  1. Jajka gotujemy na twardo studzimy i obieramy.
  2. Każde jajko przekrawamy na pół wzdłuż i wyjmujemy żółtka do miseczki.
  3. Do żółtek dodajemy 2 łyżeczki kawioru, musztardę i majonez. Posypujemy pieprzem i dokładnie rozdrabniamy widelcem tworząc pastę.
  4. Nakładamy pastę na białka i układamy na wierzchu każdej połówki jajka równomiernie resztę kawioru.
  5. Układamy na półmisku wyłożonym sałatą.
  • Rogaliki drożdżowe z wiśniami

    Mamy karnawał, więc na zabawy najlepiej nadają sie małe słodkie przekąski, które można zła…
  • Ciasto z dyni

    Pyszne ciasto z dyni, mocno cynamonowe z orzechami – idealny prezent na Dzień Dziadk…
  • Faworki (chrusty)

    Faworki lub chrusty, jak kto woli nazwa zależna od regionu, to nieodłączny element karnawa…