Kawior, plus jajka to idealne połączenie, dlatego jajka faszerowane z kawiorem bardzo przypadły mi do gustu. Wyraźne smaki wzbogacone musztardą i pieprzem. Sam kawior jest słony więc nie trzeba dodawać do masy jej dodatkowo. Wiem, że nie każdy to lubi, jednak może czasem warto spróbować coś nowego i się przekonać. To połączenie jest na tyle dobre, że powinno przełamać Wasze obawy. Kawior możemy użyć jaki chcemy ale do pasty lepszy jest chyba o drobnych ziarnach. Kto lubi łapka w górę. Kto nie jadł też 🙂
Jak wykonać przepis na – Jajka faszerowane z kawioremPotrzebne składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 6 łyżeczek kawioru
- 1 łyżeczka musztardy
- czubata łyżka majonezu
- pieprz
- sałata
Sposób wykonania
- Jajka gotujemy na twardo studzimy i obieramy.
- Każde jajko przekrawamy na pół wzdłuż i wyjmujemy żółtka do miseczki.
- Do żółtek dodajemy 2 łyżeczki kawioru, musztardę i majonez. Posypujemy pieprzem i dokładnie rozdrabniamy widelcem tworząc pastę.
- Nakładamy pastę na białka i układamy na wierzchu każdej połówki jajka równomiernie resztę kawioru.
- Układamy na półmisku wyłożonym sałatą.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka faszerowane z kawiorem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.
Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:
No takie przepisy lubię czytać i takie rzeczy jeść.
Wreszcie coś dla mnie.Jajka mam,kawior mam i resztę.
Idę do lodówki.