Jajka faszerowane awokado i szpinakiem

4 min. czytania
0
0
Prawdziwie zielone szaleństwo czyli jajka faszerowane awokado i szpinakiem. Trochę wiosny na talerzu nie tylko na święta. Jajka jemy cały rok przecież a ta propozycja świetnie nadaje się na śniadanie lub do postawienia na stół przy innych okazjach. Czosnek, majonez i sok z cytryny świetnie to danie uzupełniają. Jeśli komuś nie przejadły się jeszcze jajka to zapraszam do wypróbowania. Zdjęcie zrobiła Olga - dziękuję za pomoc.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 25 min.
Jak wykonać przepis na - Jajka faszerowane awokado i szpinakiem
Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 do jrzałe awokado
  • garść liści szpinaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól (pieprz)
  • kiełki i natka pietruszki do dekoracji
Sposób wykonania:
  • Jajka gotujemy na twardo studzimy i obieramy. Kroimy na połówki wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
  • Awokado obieramy i kroimy w dużą kostkę. Szpinak przepłukujemy i suszymy.
  • Wrzucamy do wysokiego naczynia wszystkie składniki razem z żółtkami. Miksujemy blenderem na gładką puszysta masę.
  • Nakładamy na pozostawione białka po łyżce pasty i dekorujemy pietruszką i kiełkami rzodkiewki.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka faszerowane awokado i szpinakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Udostępnij

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).