Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Lifestyle

Irena i Marek – Hooltaye na tropie przygody – z pasji do podróży

Kosą po patelni 25 maja 2020

Nowy cykl na mojej stronie, w którym będę przedstawiał ludzi z pasją w formie wywiadów z nimi. Taka forma pozwala na bardziej bezpośrednią relację i myślę, że Wam się spodoba. Na pierwszy ogień zaproponowałem rozmowę o ich przygodach i pasjach Irenie i Markowi. To całkiem zakręcona (chociaż mówią o Sobie „poważni ludzie”) para podróżników. Ich relacje z podróży są wyjątkowe. Opatrzone szerokim komentarzem i cudownymi zdjęciami. Ich strona „Hooltaye w podróży”, to nie przewodnik turystyczny, ale piękne relacje z żywymi ludźmi i przyrodą w tle.

--- Reklama ---

Wszyscy pytają o początki, jak to się zaczęło, a ja spytam gdzie kolejna wyprawa?

  • No nie wiem… do kuchni? do ogródka? … no może się nawet uda wyjść na miasto. Tak w ogóle to my teraz objeżdżamy Turcję camperem, a za parę dni będziemy w Albanii, skąd promem przejedziemy do Włoch i tam się zastanowimy :))) Taki był plan. Na razie nic nie idzie zgodnie z nim, jak zresztą wszystkim innym podróżnikom również .

Na Waszym blogu są szerokie opisy miejsc, ludzi i piękne zdjęcia. Co odgrywa główna rolę – sama podróż, chęć poznawania czy pogoń za najlepszym kadrem?

  • Zawsze planując podróże staramy się myśleć pod kątem fotografii. To pozwala nie tylko mieć szanse na dobre foty, ale również zobaczyć odwiedzane miejsca w możliwie najpiękniejszych warunkach. 

Hooltaye? Czy to oznacza, że na Waszych wycieczkach głownie rozrabiacie?

  • No coś Ty! My rozrabiamy??? Jesteśmy szalenie odpowiedzialnymi i poważnymi ludźmi, tyle że nikt nam w to nie wierzy :)))

Zauważyłem że macie ulubione miejsca, do których wracacie. Są już relacje z ludźmi jakich spotkaliście, wspólne akcje. Jak to wygląda i czy to już trwałe przyjaźnie?

  • Tak – zwłaszcza w Iranie mamy największą liczbę przyjaciół. Pewnie dlatego, że Irańczycy w dużej mierze są do nas podobni. Nawet nie wiesz jak wiele paraleli można dostrzec w historii tych dwóch krajów.

Czy planujecie tez wyprawy na inne kontynenty, nie kusi Was Ameryka?

  • Owszem kusi – zwłaszcza Ameryka Południowa. Połowa naszego teamu Ameryki już zwiedzała 🙂

Co najdziwniejszego i najpyszniejszego jedliście na Swoich ścieżkach? W końcu blog kulinarny, to pytanie o jedzenie jak najbardziej na miejscu.

  • Gdy jemy dziwne rzeczy staramy się nie pytać o to, co jemy, jak też nie słuchać gdy ktoś stara się nam wytłumaczyć co to jest i jak jest robione… tak jest bezpieczniej 🙂 Co pysznego? …oboje uwielbiamy kuchnię japońską, a w niej najbardziej świeżutkie sashimi.

Pasja się rozwija i wiem, że nie stoicie w miejscu. Wasze wymarzone miejsca na liście – konieczne do odwiedzenia?

  • Marzy nam się Pakistan, ale jeszcze bardziej przejazd na motocyklu z Australii do Polski.

Możecie dać kilka rad początkującym, jak zacząć przygodę? Czego unikać? Na co być gotowym?

  • Zaczniemy od unikania… unikać ludzi, którzy po tygodniowej, w pełni zorganizowanej przez touroperatora wycieczce udzielają na publicznych forum rad jak i co zwiedzać. Rad… to chyba zależy od tego, czego kto oczekuje po swoich podróżach. Jedną uniwersalną radą jest to, aby nauczyć się tych 100-200 słów i fraz w językach odwiedzanych regionów. To często otwiera drzwi na oścież 🙂

Bardzo dziękuję za tę rozmowę i mam nadzieję, jak chyba wszyscy, że sytuacja na się na tyle unormuje, że będziecie mogli dalej kontynuować Swoje przygody i rozwijali pasję jaką jest podróżowanie, poznawanie nowych ludzi i miejsc.


Serdecznie zachęcam Was wszystkich do odwiedzenia strony Hooltaye w podróży, pod adresem: https://hooltayewpodrozy.pl/. Znajdziecie tam wiele relacji i setki zdjęć z naprawdę ciekawych miejsc na świecie. Każda wyprawa to odrębna historia, opowiedziana oczami Ireny i Marka.

I na koniec kilka zdjęć z ich podróży, które mam nadzieję zachęcą Was do poznania tej przesympatycznej pary bliżej:

Tagi fotografia, hooltaye, ludzie, pasja, podróże, świat, wyprawy, zdjęcia, zwiedzanie
Kosą po patelni 25 maja 2020
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Dieta bezmleczna – wszystko co o niej musisz wiedzieć
Następny wpis Ciastka walijskie z patelni – słodki prezent na Dzień Matki
9 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
9 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Słodko Słodka
Słodko Słodka
27 maja 2020 22:21

Moi ulubieńcy, uwielbiam oglądać ich zdjęcia na dzień dobry na IG, zawsze mnie nastrajają pozytywnie na cały dzień 🙂

0
Odpowiedz
Viola z My British Journey
Viola z My British Journey
26 maja 2020 23:53

Oj zgadzam się , Hooltaye są wyjątkowi. Te zdjęcia, te relacje, te przygody i historie. Mówiąc krótko jestem od nich uzależniona.

1
Odpowiedz
Ola z Muzycznej Listy
Ola z Muzycznej Listy
26 maja 2020 19:16

Uwielbiam Hooltay’ów, bardzo często ich odwiedzam, szczególnie jeśli mam ochotę na obejrzenie rewelacyjnych zdjęć. Bardzo podoba mi się wywiad – zwięzły i treściwy! Czekam na następne!

1
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
Autor
Odpowiedz  Ola z Muzycznej Listy
26 maja 2020 20:17

Już dwa kolejne są w kolejce – postaram się zacząć od znajomych blogerów z pasją więc mam nadzieję że będzie ciekawie. Ja raz u Hooltayów spędziełem 3 godziny gapiąc sie na zdjęcia więc się nie dziwię 🙂

0
Odpowiedz
Ola z Muzycznej Listy
Ola z Muzycznej Listy
Odpowiedz  Kosą po patelni
27 maja 2020 10:11

Ja mam w planie przeczytać wszystko, o czym pisali i powolutku to realizuję 😁

0
Odpowiedz
Sikorkowe Pasje
Sikorkowe Pasje
25 maja 2020 19:17

Wspaniały wywiad z niesamowitymi podróżnikami 🙂

Nie pytają nawet co jedzą, tylko jedzą. Niemniej po zjedzeniu jakiegoś mięska wolałabym wiedzieć czym zasiliłam żołądek :p

0
Odpowiedz
marek
marek
Odpowiedz  Sikorkowe Pasje
26 maja 2020 07:20

Oj chyba nie zawsze chciałabyś to wiedzieć. Tak jest bezpieczniej :)))

0
Odpowiedz
Irena-hooltayewpodrozy
Irena-hooltayewpodrozy
25 maja 2020 14:24

Och…Karol ! 🙂

Dzięki !

1
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
Autor
Odpowiedz  Irena-hooltayewpodrozy
25 maja 2020 19:06

to ja dziękuje bo wskoczyliście w nieznane (jak zawsze) i przetarliście szlaki innym – mało znam ludzi tak oddanych Swojej pasji jak Wy więc byliście oczywistym celem do odstrzału 🙂

0
Odpowiedz

Sernik z pianką

Żeberka pieczone z warzywami w sosie piwnym

Placki z cukinii i marchewki

Placki z cukinii i marchewki

Smażone boczniaki w Bieszczadach czyli uważność w jedzeniu z Agnieszką Rutkowską

Kopytka

Kurczak po indyjsku

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?