Kosą po patelni Przepisy Gęsty sos chrzanowy

Gęsty sos chrzanowy

2 minuty czytania
0
167

Gęsty sos chrzanowy do ryb lub jajek. Prosty, wręcz banalny przepis, a smak całkiem fajny i zastosowań wiele. Nie mylić z sosem obiadowym do ziemniaków, bo to zupełnie inny rodzaj sosu. Ten stosujemy raczej jako dodatek, a nie do polewania nim dania. Jest o wiele bardziej gęsty i intensywny.

Gęsty sos chrzanowy

Wielkość porcji kilka osób

Czas przygotowania 10 minut/y
Czas całkowity 10 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 1 czubata łyżka startego chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 jabłka startego na tarce
  • szczypta soli, cukru i pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Wszystko mieszamy i już 🙂

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym

Kotlety ziemniaczane z papryką, cebulą i sosem pieczarkowym to obiadek z mojego dzieciństw…