Kosą po patelni Przepisy Gęsty sos chrzanowy

Gęsty sos chrzanowy

1 min. czytania
1
0
Gęsty sos chrzanowy do ryb lub jajek. Prosty, wręcz banalny przepis, a smak całkiem fajny i zastosowań wiele. Nie mylić z sosem obiadowym do ziemniaków, bo to zupełnie inny rodzaj sosu. Ten stosujemy raczej jako dodatek, a nie do polewania nim dania. Jest o wiele bardziej gęsty i intensywny.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas całkowity: 10 min.

Składniki:

  • 1 czubata łyżka startego chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 jabłka startego na tarce
  • szczypta soli (cukru i pieprzu)

Sposób wykonania:

  • Wszystko mieszamy i już 🙂

Zobacz też

Galaretki z owocami i bratkami na piance waniliowej

Pomysł na galaretki z owocami i bratkami na piance waniliowej powstał wczoraj rano - smak …