w ,

Gęsty sos chrzanowy



Gęsty sos chrzanowy do ryb lub jajek. Prosty, wręcz banalny przepis, a smak całkiem fajny i zastosowań wiele. Nie mylić z sosem obiadowym do ziemniaków, bo to zupełnie inny rodzaj sosu. Ten stosujemy raczej jako dodatek, a nie do polewania nim dania. Jest o wiele bardziej gęsty i intensywny.
Przygotowanie: 10 min.
Łącznie: 10 min.
Jak wykonać przepis na - Sos chrzanowy

Potrzebne składniki

  • 1 czubata łyżka startego chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 jabłka startego na tarce
  • szczypta soli (cukru i pieprzu)

Sposób wykonania

  • Wszystko mieszamy i już 🙂
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sos chrzanowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze