Kosą po patelni Przepisy Gęsty sos chrzanowy

Gęsty sos chrzanowy

0

Gęsty sos chrzanowy do ryb lub jajek. Prosty, wręcz banalny przepis, a smak całkiem fajny i zastosowań wiele. Nie mylić z sosem obiadowym do ziemniaków, bo to zupełnie inny rodzaj sosu. Ten stosujemy raczej jako dodatek, a nie do polewania nim dania. Jest o wiele bardziej gęsty i intensywny.

Gęsty sos chrzanowy

Wielkość porcji kilka osób

Czas przygotowania 10 minut/y
Czas całkowity 10 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 1 czubata łyżka startego chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 jabłka startego na tarce
  • szczypta soli, cukru i pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Wszystko mieszamy i już 🙂