Kosą po patelni Przepisy Gęsty sos chrzanowy

Gęsty sos chrzanowy

0

Gęsty sos chrzanowy do ryb lub jajek. Prosty, wręcz banalny przepis, a smak całkiem fajny i zastosowań wiele. Nie mylić z sosem obiadowym do ziemniaków, bo to zupełnie inny rodzaj sosu. Ten stosujemy raczej jako dodatek, a nie do polewania nim dania. Jest o wiele bardziej gęsty i intensywny.

Gęsty sos chrzanowy

Gęsty sos chrzanowy

Czas przygotowania 10 minut/y

Czas całkowity 10 minut/y

Wielkość porcji kilka osób

Składniki

  • 1 czubata łyżka startego chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 jabłka startego na tarce
  • szczypta soli, cukru i pieprzu

Sposób przygotowania

  1. Wszystko mieszamy i już 🙂
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/gesty-sos-chrzanowy/
  • Placki ziemniaczane z sosem grzybowym

    Chodziły za mną placki ziemniaczane z sosem grzybowym i chodziły. Tez tak czasem macie, że…
  • Sałatka z makreli

    Klasyczna, trochę już zapomniana sałatka z makreli. Relikt PRL-u i kiedyś robiło się ją do…
  • Makaron z kurkami w sosie śmietanowym

    I znów grzybki... nie znudzą mi się w tym roku. Tym razem makaron z kurkami w sosie śmieta…
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Przepisy

Zobacz też

Nalewka śliwkowa Baba Jaga

Dobra nie pytajcie czemu to nalewka śliwkowa Baba Jaga akurat bo sam nie wiem. Nazwa się u…