w , ,

Filet z kurczaka z porami



Bardzo dobrze smakuje z ryżem bądź kaszą. Mięta niesamowicie zmienia smak tego dania jak nie macie mięty to nie zabierajcie się za przyrządzanie tej potrawy. Jak ktoś lubi można dodać trochę soku z cytryny. Kurczak jest mięciutki i delikatny.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 20 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na – Filet z kurczaka z porami

Potrzebne składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 4 pory średnie tylko białe części
  • 1/2 litra rosołu może być z kostki
  • sól (pieprz do smaku)
  • 2 duże gałązki świeżej mięty albo 1 łyżka suszonej
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • olej do smażenia

Sposób wykonania

  • Filet pokroić w paseczki ok.3 cm lekko podsmażyć na oleju, dodać pokrojone na 1 cm kawałki pora i chwilę smażyć.
  • Zalać rosołem i dusić 15 minut doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Śmietanę wymieszać z mąką ziemniaczaną zahartować sosem i zagęścić, chwilę pogotować.
  • Na koniec dodać drobno posiekaną miętę lub suszoną, zagotować i dokładnie delikatnie wymieszać.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Filet z kurczaka z porami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze