Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Faszerowane roladki schabowe w sosie paprykowym

Kosą po patelni 5 listopada 2020
Faszerowane boczkiem, serem, ogórkiem i papryką roladki schabowe w pysznym sosie paprykowym, Szybki pomysł na pyszny obiad. Wystarczy rozbić mięso, zawinąć, obsmażyć i udusić. Można je podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem lub tak jak na zdjęciu z kluseczkami. Świetne danie i dość efektowne, tak więc idealnie pasuje nawet na niedzielny obiad, zamiast zwykłych kotletów. Składniki się świetnie komponują ze sobą a dodatkowo duszenie w sosie sprawia, że mięso nie jest suche. Naprawdę polecam!
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 30 min.
Łącznie: 45 min.
Ilość porcji 4 osoby
5 from 2 votes
Jak wykonać przepis na – Faszerowane roladki schabowe w sosie paprykowym

Potrzebne składniki

Roladki

  • 4 plastry schabu wieprzowego (jak na kotlety)
  • 8 plasterków boczku wędzonego
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sos paprykowy

  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1/2 słoiczka ajvaru
  • 1 łyżeczka mąki
  • 150 ml śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1 szczypta suszonego tymianku
  • sól

Sposób wykonania

  • Rozbijam bardzo cienko i oczyszczam z błon schab na spore kotlety. Następnie posoliłem i posypałem pieprzem z obu stron u na każdy kotlet nałożyłem na jedną stronę pół łyżeczki musztardy i rozsmarowałem równomiernie.
  • Na każdy kotlet układam po dwa plastry boczku, plaster sera, oraz robię pasek z pokrojonych w słupki ogórków oraz pasków papryki.
  • Zawijam boki do środka i zawijam ruloniki z kotletów tworząc roladki. Spinam je wykałaczkami, by się nie rozwaliły. Obtaczam roladki w mące obsmażam na głębokiej patelni z pokrywą na rumiano z każdej strony bez przykrywania.
  • Zalewam roladki na patelni bulionem warzywnym. Dodaję ajvar, przykrywam i dusze pod przykryciem koło 15 min.
  • Mąkę rozpuszczam w odrobinie wody i mieszam, dodaję do tego śmietanę, lekko solę i po zahartowaniu odrobina wywaru z patelni wlewam to do bulionu i delikatnie mieszam by zagęścić sos.
  • Dodaję zioła, sól i pieprz do smaku. Można w tym miejscu też dodać trochę ostrej papryki jak ktoś lubi w ostrzejszej wersji. Zostawiam na patelni już odkrytej i całość gotuję 2-3 min. Gotowe.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Faszerowane roladki schabowe w sosie paprykowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Tagi boczek, bulion, mięso, obiad, ogórek, papryka, paprykowy, roladki, schab, ser żółty, sos
Kosą po patelni 5 listopada 2020
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Spal tłuszcz najszybciej jak to możliwe
Następny wpis Zasady diety dla sportowców, także amatorów. Poznaj 5 złotych rad!
2 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Marzenna
Marzenna
22 listopada 2020 11:22

Pyszne!!!!! Robiłam i bardzo,bardzo polecam!!!!!

0
Odpowiedz
Gronercik
Gronercik
6 listopada 2020 22:39

Ale mi smaka narobiłaś!

0
Odpowiedz

Tarta Tatin – czyli tarta odwrócona z jabłkami, na spodzie z ciasta francuskiego

Seromak na kruchym spodzie

Jak powiększyć przestrzeń w małej sypialni?

Chleb pszenny z mąki pełnoziarnistej – szybki, prosty i tani

Bułki śniadaniowe, pszenne – na miły początek dnia

Zalewajka – bieda zupa miasta 4 kultur w wersji na bogato

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?