Domowy kisiel malinowy z jabłkiem, cynamonem i cytryną

4 min. czytania
1
1
Rozgrzewający kisiel własnej roboty z jabłkiem, sokiem malinowym, imbirem, cytryną i cynamonem. Postawi każdego na nogi, kto własnie zmarzł lub coś go rozkłada. Pyszny i szybki w przygotowaniu. Zawsze się dziwiłem, że ludzie kupują kisiel w torebkach, jak o wiele smaczniejszy można zrobić w 10 min samemu w domu. Możecie użyć dowolnego soku, owoców woda mąka cukier i gotowe. Jeśli macie bardzo słodki sok i jabłko, pomińcie cukier. Spokojnie też można dodać łyżkę miodu zamiast cukru. Mnie coś od kilku dni rozkłada, zawalone gardło i zatoki, to się wspomagam jak mogę.
Przygotowanie: 5 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 15 min.
Ilość porcji – 3 osoby
Jak wykonać przepis na – Kisiel malinowy z jabłkiem, cynamonem i cytryną
Składniki:
  • 500 ml wody
  • 1 jabłko
  • 3-4 łyżki soku z malin najlepiej własnej roboty
  • 3 łyżeczki czubate mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soku cytrynowego
  • 1/4 łyżeczki startego imbiru
  • szczypta cynamonu
Sposób wykonania:
  • Jabłka kroimy w kawałki.
  • 2/3 wody zagotowujemy z cukrem, jabłkami, imbirem i sokiem cytrynowym.
  • 1/3 wody mieszamy dokładnie z mąką, cynamonem i sokiem malinowym.
  • Wlewamy na wrzątek wodę z mąką i mieszamy dokładnie by nie powstały grudki.
  • Chwile gotujemy mieszając.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kisiel malinowy z jabłkiem, cynamonem i cytryną wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 43
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
    45
    Udostępnienia
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).