Potrzebne składniki
- 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej
- 1 opakowanie galaretki o smaku kiwi
- 1 litr jogurtu naturalnego
- 1 puszka ananasów
Sposób wykonania
- Galaretki brzoskwiniowe rozpuściłem w 500 ml gorącej wody. Pomieszałem i odstawiłem do przestudzenia.
- Gdy już przestygły, wlałem do nich jogurt i wszystko porządnie zmiksowałem, na wysokich obrotach, tak by się połączyły składniki i dobrze napowietrzyły.
- Rozlałem piankę do pucharków i wstawiłem na 1 godzinę do lodówki.
- Rozpuściłem na 30 min przed wyjęciem pianki z lodówki galaretkę o smaku kiwi w 400 ml wody i zostawiłem do przestudzenia.
- Pokroiłem ananasa w kawałki.
- Wyjąłem pianki i ułożyłem na nich kawałki ananasa a całość po równo zalałem przygotowaną wcześniej galaretką.
- Wstawiłem pucharki ponownie do lodówki na kolejna godzinę. Możecie potrzymać dłużej, nam się śpieszyło trochę świętować.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Deser piankowy z galaretką i ananasem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Ananas świetnie dopełnia smak i jest bardzo orzeźwiający!
Opis deseru brzmi super smacznie 🙂
Faktycznie, proste i smaczne. Zrobiłem i zjedli w 5 sekund, tylko za wcześnie zrobiłem tę drugą galaretkę i chyba niepotrzebnie wstawiłem do schłodzenia do lodówki 🙂 Użyłem brzoskwinie i galaretki cytrynowe do pianki, a brzoskwiniowa na górę – też fajny efekt. Dziękuję za przepis.