Kosą po patelni Przepisy Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

1 min. czytania
0
1
Ogólnie to jak można jeść buraki? Nie przepadam ale dobrze podane da się jakoś wcisnąć. Poza tym że są zdrowe to nie widzę dla nich przyszłości w mojej kuchni. Coś prostego na szybko a efekt fajny.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas całkowity: 30 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 1 duzy burak
  • ser biały w plasterkach
  • szczypiorek
  • sos balsamiczny
  • oliwa
  • ocet winny
  • cukier
  • przyprawy: sól (pieprz, bazylia)

Sposób wykonania:

  • Buraka gotujemy i schładzamy.
  • Sos: oliwa, sól, troche cukru, pieprz, bazylia, ocet winny – wszystko mieszamy i ucieramy.
  • Na talerzu układamy plasterki sera (może byc mozzarella lub inny ser biały w plastrach) na przemian z plastrami buraczka zamoczonymi wcześniej w przygotowanym sosie.
  • Polewamy sosem balsamicznym i dekorujemy szczypiorkiem.

Uwagi dodatkowe

Dobre jako przystawka lub dodatek do wędlin.
Przepis i zdjęcie od Rodziców – dziękuję.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Pilaw turecki z kurczakiem

Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyc…