w , ,

Carpaccio z buraka



Ogólnie to jak można jeść buraki? Nie przepadam ale dobrze podane da się jakoś wcisnąć. Poza tym że są zdrowe to nie widzę dla nich przyszłości w mojej kuchni. Coś prostego na szybko a efekt fajny.
Przygotowanie: 30 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na - Carpaccio z buraka

Potrzebne składniki

  • 1 duzy burak
  • ser biały w plasterkach
  • szczypiorek
  • sos balsamiczny
  • oliwa
  • ocet winny
  • cukier
  • przyprawy: sól (pieprz, bazylia)

Sposób wykonania

  • Buraka gotujemy i schładzamy.
  • Sos: oliwa, sól, troche cukru, pieprz, bazylia, ocet winny – wszystko mieszamy i ucieramy.
  • Na talerzu układamy plasterki sera (może byc mozzarella lub inny ser biały w plastrach) na przemian z plastrami buraczka zamoczonymi wcześniej w przygotowanym sosie.
  • Polewamy sosem balsamicznym i dekorujemy szczypiorkiem.
Dobre jako przystawka lub dodatek do wędlin.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Carpaccio z buraka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.


Przepis i zdjęcie od Rodziców – dziękuję.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Krystyna Krejner

wspaniała przystawka