Kosą po patelni Przepisy Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

1 min. czytania
1
1
Ogólnie to jak można jeść buraki? Nie przepadam ale dobrze podane da się jakoś wcisnąć. Poza tym że są zdrowe to nie widzę dla nich przyszłości w mojej kuchni. Coś prostego na szybko a efekt fajny.
Przygotowanie: 30 min.
Łącznie: 30 min.
Przepis na:

Carpaccio z buraka

Składniki:

  • 1 duzy burak
  • ser biały w plasterkach
  • szczypiorek
  • sos balsamiczny
  • oliwa
  • ocet winny
  • cukier
  • przyprawy: sól (pieprz, bazylia)

Sposób wykonania:

  • Buraka gotujemy i schładzamy.
  • Sos: oliwa, sól, troche cukru, pieprz, bazylia, ocet winny – wszystko mieszamy i ucieramy.
  • Na talerzu układamy plasterki sera (może byc mozzarella lub inny ser biały w plastrach) na przemian z plastrami buraczka zamoczonymi wcześniej w przygotowanym sosie.
  • Polewamy sosem balsamicznym i dekorujemy szczypiorkiem.

Uwagi dodatkowe

Dobre jako przystawka lub dodatek do wędlin.
Przepis i zdjęcie od Rodziców – dziękuję.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

1 komentarz

  1. Avatar

    Krystyna Krejner - 12 kwietnia 2019 w 16:54

    wspaniała przystawka

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Zobacz też

Szparagi w sosie holenderskim

Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów, czyli szparagi w sosie holen…