w ,

Babeczki kakaowo-orzechowe

Piękne i niezwykle smaczne babeczki kakaowo-orzechowe. Szybki i prosty deser, ale sprawia wiele radości. Niewielkie babeczki z niespodzianką w środku, miękkie i aromatyczne. Niestety przy kawce znikają szybko, bo kilka razy chaps i nie ma. No i przecież jedna to nawet smaku nie poczułem, a druga to tak już lepiej ale trzeba sięgnąć po trzecią by się upewnić, że dobre. Przekonacie się o tym Sami o ile wypróbujecie ten przepis, do czego zachęcam. Dzielcie się Waszymi zdjęciami z tego co robicie z mojego bloga. Chętnie wstawię Wasze dzieło pod przepisem. Będzie dowód, że można to zjeść i dalej żyjecie.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 20 min.
Łącznie: 40 min.
Jak wykonać przepis na - Babeczki kakaowo-orzechowe

Potrzebne składniki

  • 2,5 szklanki mąki
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki mielonych orzechów włoskich
  • 12 całych orzechów włoskich
  • 1 cukier waniliowy
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka wody
  • aromat rumowy

Sposób wykonania

  • Ubijamy jajka z cukrami, dodajemy powoli mąkę z proszkiem olej, wodę i aromat, wszystko miksując na jednolitą masę.
  • Ciasto rozdzielamy na 2 części, jedną mieszamy z kakao, a drugą z mielonymi orzechami.
  • Do foremek na muffinki, na zmianę wkładamy łyżką białe i ciemne ciasto. Wkładamy do środka po połówce orzecha.
  • Pieczemy w 180 stopniach przez 20 min.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Babeczki kakaowo-orzechowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Avatar
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze