w , , ,

Arbuz z grilla w trzech smakach

Arbuz z grilla w trzech smakach

Pierwszy odruch to – ale czemu? Słodki arbuz z grilla z ostrymi przyprawami? Ale jak, przecież to sama woda to pewnie mi na tej kratce spłynie. Okazuje się że nie. Cukier w arbuzie się krystalizuje i nie pozwala wypłynąć wodzie, tworząc chrupiącą skórkę. A całość smakuje bosko. I tak bałem się spróbować. Ostatni weekend wakacji więc pewnie grille pójdą w ruch, tak więc spróbujcie czegoś takiego dla odmiany. Może Wam też zasmakuje – podzielcie się w poniedziałek wrażeniami.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na – Arbuz z grilla

Potrzebne składniki

  • 1 arbuz
  • oliwa do smarowania
  • chilli w proszku
  • przyprawa curry
  • pieprz ziołowy

Sposób wykonania

  • Z arbuza wykrawamy 3 cm kawałki posypujemy sola z obu stron, zostawiamy na 10 minut najlepiej na sicie. Po dziesięciu minutach myjemy arbuza i osuszamy. Smarujemy pędzelkiem cienko oliwą.
  • 1 wersja – posypujemy chili
  • 2 wersja – posypujemy curry
  • 3 wersja – posypujemy pieprzem ziołowym i trochę curry.
  • Grillujemy po 5 minut z każdej strony podajemy na ciepło.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Arbuz z grilla wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Okiem Blondynki by McBlondi

Muszę kiedyś koniecznie wypróbować, bo mnie zaintrygowałeś! 😀

Blogierka

W życiu nie wpadłabym na to że arbuza można zgrillować 😀

kreatorkaszczescia.pl

Arbuza w takiej odsłonie jeszcze nie jadłam! 😀

konkolpolny.pl

Fajny pomysł, nie wpadłabym na to 🙂 Kiedyś spróbuję!