Kosą po patelni Przepisy Grill Arbuz z grilla w trzech smakach

Arbuz z grilla w trzech smakach

2 min. czytania
4
0
Pierwszy odruch to – ale czemu? Słodki arbuz z grilla z ostrymi przyprawami? Ale jak, przecież to sama woda to pewnie mi na tej kratce spłynie. Okazuje się że nie. Cukier w arbuzie się krystalizuje i nie pozwala wypłynąć wodzie, tworząc chrupiącą skórkę. A całość smakuje bosko. I tak bałem się spróbować. Ostatni weekend wakacji więc pewnie grille pójdą w ruch, tak więc spróbujcie czegoś takiego dla odmiany. Może Wam też zasmakuje – podzielcie się w poniedziałek wrażeniami.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 30 min.
Przepis na:

Arbuz z grilla

Składniki:

  • 1 arbuz
  • oliwa do smarowania
  • chilli w proszku
  • przyprawa curry
  • pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

  • Z arbuza wykrawamy 3 cm kawałki posypujemy sola z obu stron, zostawiamy na 10 minut najlepiej na sicie. Po dziesięciu minutach myjemy arbuza i osuszamy. Smarujemy pędzelkiem cienko oliwą.
  • 1 wersja – posypujemy chili
  • 2 wersja – posypujemy curry
  • 3 wersja – posypujemy pieprzem ziołowym i trochę curry.
  • Grillujemy po 5 minut z każdej strony podajemy na ciepło.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otrzymywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

4 komentarze

  1. Avatar

    Okiem Blondynki by McBlondi - 2 września 2017 w 20:41

    Muszę kiedyś koniecznie wypróbować, bo mnie zaintrygowałeś! 😀

    Odpowiedz Zgłoś komentarz

  2. Avatar

    Blogierka - 1 września 2017 w 01:41

    W życiu nie wpadłabym na to że arbuza można zgrillować 😀

    Odpowiedz Zgłoś komentarz

  3. Avatar

    kreatorkaszczescia.pl - 31 sierpnia 2017 w 15:04

    Arbuza w takiej odsłonie jeszcze nie jadłam! 😀

    Odpowiedz Zgłoś komentarz

  4. Avatar

    konkolpolny.pl - 31 sierpnia 2017 w 14:40

    Fajny pomysł, nie wpadłabym na to 🙂 Kiedyś spróbuję!

    Odpowiedz Zgłoś komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

  • Sezon grillowy czas zacząć

    Robi się coraz cieplej, coraz też częściej spędzamy czas wolny na świeżym powietrzu. Towar…
  • Przydatne akcesoria do grillowania

    Sezon grillowy rozpocznie się już wkrótce, zatem warto już teraz zaopatrzyć się nie tylko …
  • Szafranowe tymbaliki

    Szafranowe tymbaliki z jajkiem

    Co to w ogóle są tymbaliki? To była moja pierwsza reakcja na ten pomysł. No dobrze, robimy…

Zobacz też

Kluski leniwe z truskawkami

Nie, to nie są knedle, nie pomyliłem się, tak to kluski leniwe z truskawkami. Wyglądają po…