w ,

Antipasti z ogórka

Antipasti z ogórka

Anitpasti z ogórka czyli przekąska, przystawka, ogólnie byle co - trudno to przepisem nazwać ale sporo osób pyta o jakieś proste i szybkie "coś", do postawienia na stół jako dodatek. Świetnie nadają się też do nadziewania papryczki. Jednak chyba z ogórkiem mniej roboty. Obieramy, nadziewamy, a jak za długie to można przekroić na kawałki. Zawsze zapełnimy stół dodatkowym talerzykiem, a może ktoś sobie skubnie.
Przygotowanie: 10 min.
Łącznie: 10 min.
Jak wykonać przepis na - Antipasti z ogórka

Potrzebne składniki

  • 2 spore ogórki gruntowe
  • 1 opakowanie twarożku kanapkowego 260 g
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól (pieprz do smaku)

Sposób wykonania

  • Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Środki z nasionami usuwamy łyżką.
  • W miseczce mieszamy twarożek z tartą rzodkiewką na grubych oczkach (1 zostawiamy do przybrania) i 3/4 łyżki szczypiorku (reszta też do przybrania). Doprawiamy do smaku. Możemy też dodać jakieś ulubione zioła.
  • Wkładamy twarożek do ogórków i dekorujemy.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Antipasti z ogórka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Malwina

Proste, szybkie, pyszne i do tego zdrowe 🙂