Kosą po patelni Przepisy Antipasti z ogórka

Antipasti z ogórka

0

Anitpasti z ogórka czyli przekąska, przystawka, ogólnie byle co - trudno to przepisem nazwać ale sporo osób pyta o jakieś proste i szybkie "coś", do postawienia na stół jako dodatek. Świetnie nadają się też do nadziewania papryczki. Jednak chyba z ogórkiem mniej roboty. Obieramy, nadziewamy, a jak za długie to można przekroić na kawałki. Zawsze zapełnimy stół dodatkowym talerzykiem, a może ktoś sobie skubnie.

Antipasti z ogórka

Antipasti z ogórka

Czas przygotowania 10 minut/y

Czas całkowity 10 minut/y

Wielkość porcji 3-4 osoby

Składniki

  • 2 spore ogórki gruntowe
  • 1 opakowanie twarożku kanapkowego 260 g
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Środki z nasionami usuwamy łyżką.
  2. W miseczce mieszamy twarożek z tartą rzodkiewką na grubych oczkach (1 zostawiamy do przybrania) i 3/4 łyżki szczypiorku (reszta też do przybrania). Doprawiamy do smaku. Możemy też dodać jakieś ulubione zioła.
  3. Wkładamy twarożek do ogórków i dekorujemy.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/antipasti-z-ogorka/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Przepisy

Zobacz też

Salceson ze świeżych grzybów leśnych

Dobra powiedzmy sobie to jasno na słowo salceson reaguję z niechęcią wielką, jednak salces…