Potrzebne składniki
- 2 spore ogórki gruntowe
- 1 opakowanie twarożku kanapkowego 260 g
- 5 rzodkiewek
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól (pieprz do smaku)
Sposób wykonania
- Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Środki z nasionami usuwamy łyżką.
- W miseczce mieszamy twarożek z tartą rzodkiewką na grubych oczkach (1 zostawiamy do przybrania) i 3/4 łyżki szczypiorku (reszta też do przybrania). Doprawiamy do smaku. Możemy też dodać jakieś ulubione zioła.
- Wkładamy twarożek do ogórków i dekorujemy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Antipasti z ogórka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Proste, szybkie, pyszne i do tego zdrowe 🙂