Lokale gastronomiczne typu fast food cieszą się dużą popularnością, gdyż można w nich tanio i szybko zjeść coś ciepłego. Z tego względu to doskonały pomysł na biznes. Do otworzenia takiej działalności potrzebny jest odpowiedni sprzęt umożliwiający przygotowywanie poszczególnych pozycji z menu. Należy do niego między innymi frytkownica czy podgrzewacze rolkowe.
Jak wybrać odpowiednią frytkownicę?
Frytkownice doskonale sprawdzą się w różnego rodzaju restauracjach, barach i lokalach gastronomicznych. Umożliwiają wyjątkowo szybkie i łatwe przyrządzanie chrupiących frytek. Wystarczy jedynie wlać olej do pojemnika, a następnie wsypać do niego frytki, ustawiając odpowiednie parametry smażenia. Poszukując frytkownicy, która doskonale sprawdzi się w codziennej pracy, warto zdecydować się na modele gastronomiczne. Charakteryzują się dużą mocą, szybkim nagrzewaniem oleju i krótszym czasem smażenia, a przy tym wyposażone są w dużo większe kosze od standardowych urządzeń do domowego użytku.
Wybierając frytkownicę, należy zwrócić uwagę na jej przeznaczenie, gdyż wbrew pozorom w niektórych przypadkach nie służy jedynie do przygotowywania frytek, ale też innych potraw, takich jak kotlety, racuchy, faworki czy owoce morza. Duże znaczenie ma moc urządzenia, gdyż wpływa na jakość potraw oraz prędkość nagrzewania i smażenia. Powinna mieścić się w granicy 2200-6500 Wat. Najlepiej zdecydować się na modele z pojemną misą i koszem umożliwiające przyrządzanie wielu porcji, wykonane z materiałów zapobiegających przyleganiu produktów do ścianek i ułatwiających czyszczenie.
Jakie urządzenie wybrać do Hot-Dogów?
Hot-Dogi od dłuższego czasu cieszą się ogromną popularnością, dlatego warto wprowadzić je do menu w różnego rodzajach barach szybkiej obsługi, budkach z fast-foodami czy innych lokalach gastronomicznych. W tym celu niezbędny okazuje się specjalny sprzęt umożliwiający szybkie przygotowywanie smacznych składników. Jednym z najchętniej wybieranych rozwiązań jest profesjonalne urządzenie do hot-dogów. Składa się ze szpikulców do podgrzewania bułek, a także pojemnika do gotowania parówek. Odpowiednia konstrukcja pozwala na przyrządzanie kilku hot-dogów jednocześnie.
Do innych urządzeń przydatnych podczas przygotowywania hot-dogów zalicza się podgrzewacz rolkowy do parówek. Tego typu sprzęt doskonale sprawdzi się zarówno w restauracjach czy sklepach spożywczych, jak i na stacjach benzynowych. Dzięki niemu można przez cały czas utrzymywać odpowiednią temperaturę parówki. Decydując się na zakup tego urządzenia, trzeba zaopatrzyć się także w podgrzewacz do bułek z wysuwaną szufladą, z którym tworzą razem profesjonalny zestaw do hot-dogów. W zależności od wielkości lokalu dostępne są różne propozycje.
Kompletne wyposażenie restauracji fast-food z hurtownią gastronomiczną Horecapolska
Otwierając lokal gastronomiczny typu fast-food, warto skorzystać z oferty dostępnej w hurtowni gastronomicznej Horecapolska. Znajduje się tam najwyższej jakości sprzęt, dzięki któremu wyjątkowo łatwo i szybko można przygotować smacznego hot-doga czy frytki. Do wyboru są frytkownice, specjalne urządzenia do hot-dogów oraz podgrzewacze rolkowe do parówek i podgrzewacze do bułek, które razem tworzą idealny zestaw. Sprzęt doskonale sprawdzi się zarówno do restauracji, barów, budek, jak i do sklepu spożywczego czy na stację benzynową.
Poza profesjonalnymi urządzeniami do przygotowywania hot-dogów lub frytek w hurtowni Horecapolska dostępne są również wszystkie przydatne akcesoria do prowadzenia działalności gastronomicznych. Umożliwia to pełne wyposażenie lokalu w niezbędne wyposażenie bez konieczności długich poszukiwań lub zamawiania poszczególnych przedmiotów z kilku różnych sklepów. W asortymencie znajdują się urządzenia grzewcze i chłodnicze, stojaki, odzież robocza, przyrządy kuchenne czy do sprzątania. Wszystkie charakteryzują się wysoką jakością wykonania.