Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Zupa neapolitańska (zupa serowa z makaronem)

Kosą po patelni 20 lutego 2018
Sycąca i rozgrzewająca zupa neapolitańska, czyli zupa serowa z makaronem. Szybka, niewiele składników w sam raz na dzień, w którym nie mamy za dużo czasu, a trzeba się rozgrzać czymś ciepłym. Jednogarnkowa, a to też zaleta, Zupa niestety w sam raz na raz bo odgrzewanie jej nie wchodzi w grę. Łączymy wszystko, mieszamy i gotowe. Ja ja uwielbiam.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 20 min.
Łącznie: 30 min.
Ilość porcji 4 osoby
Kalorii na 100g 150
5 from 2 votes
Jak wykonać przepis na – Zupa serowa z makaronem

Potrzebne składniki

  • 1 l. bulionu
  • 1 szklanka makaronu najlepiej kolanka (rurki lub muszelki)
  • 100 g żółtego sera najlepiej parmezanu
  • 2 żółtka
  • 0,5 szklanki śmietany 18%
  • natka pietruszki
  • sól (biały pieprz)

Sposób wykonania

  • Bulion podgrzewamy prawie do zagotowania, wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości na średnim ogniu.
  • Zaprawiamy śmietanę gorącym bulionem i wlewamy do garnka.
  • Ser trzemy na tarce, żółtka ucieramy w miseczce by były puszyste dokładamy ser i dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy do zupy i mieszamy nie dopuszczając do zagotowania.
  • Dodajemy siekaną natkę pietruszki, solimy, pieprzymy do smaku i wcinamy póki gorące.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa serowa z makaronem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Tagi bulion, makaron, pietruszka, ser, śmietana, zupa
Kosą po patelni 20 lutego 2018
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Sałatka warzywna ze śledziem i ziemniakami
Następny wpis Karp duszony w sosie pieczarkowym
5 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
5 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
trackback
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku - Okiem Blondynki
10 stycznia 2023 18:19

[…] sosem. A jeśli takie zapiekanki to dla Was za mało, jako pierwsze danie świetnie sprawdzi się zupa serowa z makaronem – koniecznie bezglutenowym […]

0
Odpowiedz
Magda Czarnecka
Magda Czarnecka
15 lutego 2022 00:36

Zdecydowanie moja ulubiona zupa 🙂

0
Odpowiedz
Myśli Potarganej
Myśli Potarganej
3 maja 2019 11:13

Uwielbiam włoską kuchnię|!

0
Odpowiedz
opycha.pl
opycha.pl
12 kwietnia 2019 16:53

No dobra, ja już przymknę oko na to, że zawsze jak mi się coś tu spodoba, to jest ze śmietaną, dzięki której mam ciało jak Kim Kardashian… ale jak wlać te żółtka, żeby mi się nie zrobiła jajecznica? 🙂

0
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
Odpowiedz  opycha.pl
12 kwietnia 2019 16:53

dodaj jogurt i będzie lżejsze – a jajka bez problemu jak nie będziesz tego gotować, trzymamy jak rosół gorące ale nie gotujące się. Dodanie wcześniej śmietany dodatkowo studzi to trochę.

0
Odpowiedz

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem i jajkiem – idealna do mięs

pączki wiedeńskie

Pączki wiedeńskie, mocno zakręcone – czyli armagedon w kuchni

Zalewajka – bieda zupa miasta 4 kultur w wersji na bogato

Puszysty omlet z szynką i serem wg. przepisu Mamy

Żeberka pieczone z warzywami w sosie piwnym

Sałatka wiosenna z pomidorami i serem feta

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?