Potrzebne składniki
- 200 g ogórka
- 50 g serka topionego
- 1 mała cebula
- 700 ml bulionu
- 3 łyżeczki mąki ryżowej
- 50 ml śmietany 12%
- koperek
- sól (pieprz)
Sposób wykonania
- Ogórka kroimy w plastry, cebulę w piórka i wrzucamy do garnka. Zalewamy bulionem i dodajemy serek i mąkę ryżową.
- Gotujemy 10 min. czasem mieszając.
- Przed końcem gotowania blendujemy na jednolitą masę, dodajemy zahartowaną śmietanę i posiekany drobno koperek. Doprawiamy do smaku.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa krem ze świeżych ogórków wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Ciekawa propozycja!
pora zrobić 🙂