Zupa jarzynowa z fasolą i ciecierzycą

4 min. czytania
0
0
Zupa jarzynowa z fasolą i ciecierzycą to przykład jak zrobić coś gdy puszki Ci w domu zalegają i nawet i one mają koniec terminu. I serio tak właśnie powstał ten przepis. Trzeba było coś z tym zrobić, więc czemu nie dodać obu do zupy? Sama fasolowa jest ciężka z ciecierzycą nabiera lekkości. Smak super, treściwa zupka na jesienne popołudnie.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 30 min.
Jak wykonać przepis na - Zupa jarzynowa z fasolą i ciecierzycą
Składniki:
  • Ćwiartka kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 4 ziemniaki
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 4-5 ziaren pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • sól (pieprz)
  • natka pietruszki do dekoracji
Sposób wykonania:
  • Warzywa obieramy. Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki kroimy w kostkę.
  • Kurczaka myjemy i wkładamy do 2-2,5 l. wody dorzucamy ziele, pieprz i liście laurowe i zagotowujemy. Jeśli zbiorą się burzyny to je zbieramy.
  • Jak się woda zagotuje, zmniejszamy ogień i dorzucamy pokrojone warzywa. Gotujemy koło 15-20 min., aż warzywa lekko zmiękną.
  • Wyjmujemy kurczaka i obieramy mięso, dodając je do zupy.
  • Dorzucamy odcedzoną fasolę i ciecierzycę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Możemy też dodać trochę majeranku.
  • Gotujemy kolejne 10 min. i gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa jarzynowa z fasolą i ciecierzycą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 16
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
    17
    Udostępnienia
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).