Kosą po patelniKosą po patelniKosą po patelni
  • Gotowanie
    • Przepisy
      • Przepisy z filmem
      • Ciasta i desery
      • Dania obiadowe
      • Śniadania i przystawki
      • Chleb i bułki
      • Sałatki i surówki
      • Drinki i napoje
      • Przetwory
      • Wegetariańskie
      • Święta i okazje
      • Wasze przepisy
    • Przepisy na Thermomix
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Kosą po patelniKosą po patelni
Szukaj
  • Gotowanie
    • Przepisy
    • Przepisy na Thermomix
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Follow US
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2024 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Zielone naleśniki z kurczakiem

Kosą po patelni
14 marca 2019
zielone nalesniki kurczak
Zielono mi... czyli robimy zielone naleśniki z kurczakiem papryką i serkiem. Do zabarwienia naleśników użyjemy szpinaku. Kuchnia i smaki trochę pomieszane bo trochę włoskie trochę indyjskie, taki mariaż, dobrze że nie miraż. W każdym razie domownikom smakowało bardzo. Chcecie inaczej to zmieńcie przyprawy do kurczaka na inne i tyle. Dla mnie właśnie połączenie wschodnich przypraw i spowodowanie, że kurczak jest w tym daniu wyraźny i ostry idealnie pasuje do raczej mdłego smaku serka i naleśnika i co dziwne naprawdę bazylia tu pasuje bo nadaje daniu trochę świeżości, możecie też użyć np trawy cytrynowej zamiast bazylii, albo kolendry. Kolory na talerzu są cudowne i nie tylko danie cieszy podniebienie. Swoją drogą mieliście naprawdę ciekawe pomysły wczoraj na fb zgadując co to jest 🙂
Przygotowanie: 30 min. min.
Gotowanie: 30 min. min.
Jak wykonać przepis na - Zielone naleśniki z kurczakiem

Potrzebne składniki

  • 450 g mrożonego szpinaku drobno mielonego
  • 12 łyżek mąki
  • 2 jajka
  • mleko ile zabierze
  • świeże liście bazylii
  • serek kanapkowy lub mascarpone
  • 2 duże piersi kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2-1 łyżeczki kurkumy
  • tyci kawałek imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • szczypta ostrej papryki
  • sól (pieprz)
  • olej lub oliwa do smażenia
Jeśli podoba Ci się moja praca - doceń to i...
Ad imageAd image

Sposób wykonania

  • Szpinak rozmrażamy, odciskamy wodę,
  • Kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę, paprykę również kroimy drobno jak i czosnek.
  • Smażymy cebulę na rozgrzanej patelni, dodajemy czosnek i resztę przypraw, a zaraz potem kurczaka i paprykę. Mieszamy i smażymy do odparowania większości płynu.
  • Mąkę łączymy z jajkami, szpinakiem liśćmi bazylii, sola i pieprzem i wszystko dokładnie miksujemy. Ja użyłem robot kuchenny, ale może być tez mikser. Dolewamy mleko w trakcie tak by uzyskać masę ciut gęściejszą jak na naleśniki. Szpinak jednak jest twardszy.
  • Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron. Radzę masę rozprowadzać łyżką by nie wyszły za grube.
  • Smarujemy pół naleśnika serkiem, a na drugą połowę wykładamy kurczaka. Zawijamy w rulon, rozpoczynając od części z kurczakiem.
  • Możemy udekorować całość śmietaną i liśćmi bazylii lub rukoli.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zielone naleśniki z kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:

📞 514 183 202

Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!

zielone nalesniki kurczak
Poleć ten wpis innym
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
smakujcodnia (Aneta)
smakujcodnia (Aneta)
12 kwietnia 2019 16:53

Wyglądają obłędnie! I świetny pomysł z zabarwieniem na zielono 🙂 Od razu na talerzu robi się tak weselej 🙂

0
Odpowiedz
Thermomix

Ostatnie wpisy

  • Kolagen : Ranking najlepszych. Jaki kolagen na stawy?
  • Porównanie blendera bezprzewodowego i przewodowego
  • Mąż mnie nie szanuje – jak rozpoznać problem i co z nim zrobić?
  • Jakie są objawy niedoboru kolagenu?
  • Firany do salonu – długie czy krótkie?
nozkuchenny

Jak wybrać idealny nóż kuchenny? Przewodnik dla początkujących

swieta pies

Jak zadbać o psa i kota w trakcie świąt? Bezpieczeństwo i komfort pupili

roslinydoniczkowe

Rośliny doniczkowe dla początkujących – jak wprowadzić zieleń do swojego domu?

spacer z psem

Jak sprawić, żeby spacer z psem był przyjemny dla obu stron?

wordpress tworzeniestron

Jak szybko stworzyć profesjonalną stronę internetową? Dlaczego WordPress to najlepszy wybór?

sposobynacere

Naturalne sposoby na piękną cerę – jakie składniki znajdziesz w kuchni?

Pokaż więcej
Inne nasze serwisy: Myśli Potarganej - TwojeCentrum.pl
© 2017-2025 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
wpDiscuz
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Zapomniałeś hasło?