Świetna sałatka jako dodatek do mięs na grill. Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą jest wyrazista w smaku przez dodanie sosu czosnkowego koniecznie własnej produkcji. Posypujemy kukurydzą przed samym podaniem by nie zawilgotniała i pozostała chrupka. Pomidorki i ser typu feta doskonale sie komponują i podnoszą smak. Pomysł na sałatkę od Judyty - Myśli Potarganej, dziękuję jest pyszna i przekazuję dalej.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 30 min.
Drukuj przepis
Jak wykonać przepis na - Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą
Składniki:
  • 1 duży brokuł
  • kilka pomidorków koktajlowych lub malinowych
  • sos czosnkowy
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 0,5 opakowania kukurydzy prażonej
Sposób wykonania:
  • Brokuł kroimy na różyczki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
  • Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do brokułów.
  • Zalewamy całość sosem czosnkowym i mieszamy.
  • Kroimy ser w kostkę wrzucamy do warzyw lekko mieszając i posypujemy po wierzchu kukurydzą prażoną.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.