Potrzebne składniki
- 8 kromek chleba tostowego
- 4 plastry szynki
- 1 opakowanie sera pleśniowego camembert
- 1 pomidor
- trochę szczypiorku lub pora
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- masło klarowane do smażenia
- sól (pieprz)
Sposób wykonania
- Jajka roztrzepujemy z mlekiem, sola i pieprzem na jednolita masę.
- Na 4 kromki chleba nakładamy po plasterku szynki, ćwiartce sera w plasterkach, dodajemy trochę posiekanego szczypiorku, pokrojonego w plastry pomidora i przykrywamy druga kromką.
- Dociskamy porządnie ręką nasze kanapki i trzymając porządnie z obu stron tak by się nie rozwaliło obtaczamy nasze kanapki w jajkach.
- Smażymy na maśle z obu stron na średnim ogniu do uzyskania złotej barwy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Tosty francuskie na słono wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Pyszne tosty!! Będą często gościły na moim stole. Bardzo syte 😊