Kosą po patelni Przepisy Tosty francuskie na słono

Tosty francuskie na słono

2 min. czytania
1
1
Tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki, sera pleśniowego, pomidora i szczypiorku. Pyszne i sycące śniadanie. Przygotowanie trwa tylko chwilę, a efekt jest o wiele bardziej radosny, niż zwykłe kanapki. Uwielbiam takie śniadanka, jak również wersję na słodko z serem białym i owocami. Pokombinujcie sami z dodatkami - w zasadzie pasuje wszystko, co nam zbytnio nie będzie uciekać ze środka przy smażeniu.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 5 min.
Łącznie: 15 min.
Przepis na:

Tosty francuskie na słono

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 plastry szynki
  • 1 opakowanie sera pleśniowego camembert
  • 1 pomidor
  • trochę szczypiorku lub pora
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • masło klarowane do smażenia
  • sól (pieprz)

Sposób wykonania:

  • Jajka roztrzepujemy z mlekiem, sola i pieprzem na jednolita masę.
  • Na 4 kromki chleba nakładamy po plasterku szynki, ćwiartce sera w plasterkach, dodajemy trochę posiekanego szczypiorku, pokrojonego w plastry pomidora i przykrywamy druga kromką.
  • Dociskamy porządnie ręką nasze kanapki i trzymając porządnie z obu stron tak by się nie rozwaliło obtaczamy nasze kanapki w jajkach.
  • Smażymy na maśle z obu stron na średnim ogniu do uzyskania złotej barwy.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Zobacz też

Szparagi w sosie holenderskim

Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów, czyli szparagi w sosie holen…