Kosą po patelni Przepisy Drób Tosty francuskie z indykiem

Tosty francuskie z indykiem

2

Tosty francuskie, grzanki i inne tego typu rzeczy mogę wcinać każdego dnia. Nigdy mi się nie nudzą, Został indyk z gotowania rosołu to czemu by nie wsadzić go do tostów? Postały niesamowite kanapki, które w planach miały być na śniadanie a wyszedł z tego obiad bo tak się tym najadłem.

Tosty francuskie z indykiem

Tosty francuskie z indykiem

Czas przygotowania 10 minut/y

Czas gotowania 10 minut/y

Czas całkowity 20 minut/y

Wielkość porcji 3 osoby

Składniki

  • 12 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 200 g ugotowanego mięsa indyka
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • kilka pędów szczypiorku
  • 200 g sera żółtego tartego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • sól, pieprz, papryka, bazylia

Sposób przygotowania

  1. Szykujemy sobie po 2 kromki chleba na jedna kanapkę i jedną z nich smarujemy cienko majonezem.
  2. Na posmarowaną część kładziemy pokrojony drobno indyk, układamy pokrojonego pomidora, trochę szczypiorku, i posypujemy obficie serem.
  3. Przyciskamy drugą kromką i ściskamy całość dłonią z góry.
  4. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka z solą, pieprzem, bazylią, papryką, mlekiem i keczupem.
  5. Nasze kanapki maczamy w jajku z obu stron.
  6. Smażymy na patelni z 2 łyżkami masła i odrobiną oleju do uzyskania złotej barwy.
  7. Podajemy z surówką lub sosem. Ja zrobiłem na szybko surówkę na winie - czyli co się nawinie to jest.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/tosty-francuskie-indykiem/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Drób

Zobacz też

Młoda kapusta zasmażana z pomidorami i kiełbasą

Pyszna młoda kapusta zasmażana z kiełbasą i pomidorami. Smak lata w skumulowanej formie. J…