Potrzebne składniki
- 6 placków tortilla
- 600 g piersi z kurczaka
- pół kapusty pekińskiej
- pół puszki kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 300 g sera żółtego tartego
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki curry
- szczypta spora chilli
- 3 ząbki czosnku
- pieprz (sól)
Sposób wykonania
- Kurczaka kroimy na małe kawałki i smażymy na oleju z dodatkiem przypraw i czosnku.
- W połowie smażenia wrzucamy do środka paprykę i kukurydzę i smażymy dalej mieszając.
- Po usmażeniu nakładamy na połowę tortilli naszą mieszankę, dokładamy poszatkowaną kapustę pekińską i posypujemy obficie serem.
- Składamy i na suchej patelni smażymy po minucie z obu stron kontrolując by się nie przypaliło.
- Podajemy z sosami ostrym, czosnkowym lub pomidorowym to już wg uznania.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Tortiilla z kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!