Surówka z kapusty pekińskiej

Kosą po patelni
Niezwykle prosta surówka z kapusty pekińskiej na bazie sosu jogurtowego z pestkami dyni i koperkiem. Doskonała do mięs z grilla lub do obiadu. Bardzo szybko się ją robi, więc jest idealna na wizytę niespodziewanych gości. Proste składniki, lekka i bardzo wiosenna, a smak bogaty i ciekawy. Przepis autorstwa Kasi, która zrobiła tę surówkę na nasz ostatni wypad grillowy, do znajomych. Dziękuję za podzielenie się.
Przygotowanie: 20 min.
Łącznie: 20 min.
Jak wykonać przepis na - Surówka z kapusty pekińskiej

Potrzebne składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 pęczek koperku
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • duża garść pestek dyni
  • cukier (sól do smaku)

Sposób wykonania

  • Kapustę szatkujemy drobno.
  • Pestki prażymy na suchej patelni.
  • Dodajemy pestki wraz z posiekanym koperkiem do kapusty
  • Jogurt doprawiamy solą i cukrem do smaku.
  • Wszystkie składniki mieszamy.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z kapusty pekińskiej wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:

Surówka z kapusty pekińskiej

Poleć ten wpis innym
Napisz komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze