Kosą po patelni Przepisy Grill Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

0

Niezwykle prosta surówka z kapusty pekińskiej na bazie sosu jogurtowego z pestkami dyni i koperkiem. Doskonała do mięs z grilla lub do obiadu. Bardzo szybko się ją robi, więc jest idealna na wizytę niespodziewanych gości. Proste składniki, lekka i bardzo wiosenna, a smak bogaty i ciekawy. Przepis autorstwa Kasi, która zrobiła tę surówkę na nasz ostatni wypad grillowy, do znajomych. Dziękuję za podzielenie się.

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania 20 minut/y

Czas całkowity 20 minut/y

Wielkość porcji 4-5 osób

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 pęczek koperku
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • duża garść pestek dyni
  • cukier, sól do smaku

Sposób przygotowania

  1. Kapustę szatkujemy drobno.
  2. Pestki prażymy na suchej patelni.
  3. Dodajemy pestki wraz z posiekanym koperkiem do kapusty
  4. Jogurt doprawiamy solą i cukrem do smaku.
  5. Wszystkie składniki mieszamy.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/surowka-z-kapusty-pekinskiej/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Grill

Zobacz też

Kluski leniwe z truskawkami

Nie, to nie są knedle, nie pomyliłem się, tak to kluski leniwe z truskawkami. Wyglądają po…