w , , ,

Surówka z buraczków i jabłek

Lekka, dietetyczna surówka z buraczków i jabłek. Słodko-kwaśna, bez cebuli i pieprzu, więc trochę nieufnie do niej podszedłem. Jednak zdziwiony byłem jak z takich prostych składników można uzyskać pełny smaku, kompletny dodatek do potraw. Podobno w prostocie tkwi czasem sekret czegoś pysznego i ta surówka to potwierdza doskonale. Zdrowy i smaczny dodatek do mięs czy ryb.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 20 min.
Drukuj przepis
Jak wykonać przepis na - Surówka z buraczków i jabłek
Składniki:
  • 5 buraczków
  • 2 duże jabłka
  • 2 łyżeczki cytryny
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól do smaku
Sposób wykonania:
  • Buraki w skórkach, wyszorowane gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z 1 łyżeczką cukru.
  • Jabłka kroimy drobno i prużymy z niewielką ilością wody.
  • Do jabłek dodajemy cukier i cytrynę zależnie od kwaśności jabłek.
  • Obieramy buraki i trzemy na tarce o grubych oczkach.
  • Mieszamy wszystko, solimy do smaku.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z buraczków i jabłek wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze