Potrzebne składniki
- 6 kg wiśni
- 1 kg cukru
Sposób wykonania
- Wiśnie myjemy następnie drylujemy, wsypujemy do miski i zasypujemy połową cukru. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na noc pod przykryciem.
- Na drugi dzień zlewamy do garnka sok dodajemy cukru do smaku i zagotowujemy.
- Następnie przelewamy do wyparzonych słoików i wekujemy ok 20 minut.
- Do wiśni dodajemy resztę cukru, mieszamy i przekładamy do słoików następnie wekujemy 20 minut.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sok z wiśni i wiśnie pasteryzowane wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.