Potrzebne składniki
- 2 małe krążki sera camembert
- 100 g świeżej rukoli
- 1 awokado
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 0,5 łyżeczki soku malinowego
- oliwa do smażenia
Sposób wykonania
- Rukolę myjemy i osuszamy, awokado obieramy i dzielimy na kawałki.
- W osobnym naczyniu łączymy oliwę, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok malinowy. Dokładnie wszystko mieszamy najlepiej rózgą by napowietrzyć.
- Sery smażymy na niewielkiej ilości oliwy z obu stron do uzyskania barwy jak na zdjęciu. Możemy użyć do tego patelni grillowej.
- Układamy na talerzu rukolę na niej rozkładamy awokado i polewamy sosem.
- Kładziemy na wierzch podsmażony ser i gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Smażony camembert z rukolą i awokado wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!