Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Porady kulinarne

Smaczny obiad z krewetkami – przygotujesz go w mniej niż godzinę

Kosą po patelni 27 sierpnia 2019

Najbardziej popularne owoce morza to bez wątpienia krewetki. Obecnie możemy dostać je w niemal każdym sklepie. Są smaczne, niskokaloryczne, a dodatkowo zawierają mnóstwo wartości odżywczych. Krewetki warto więc włączyć do menu. Przepisów na ich przyrządzenie jest mnóstwo, z pewnością więc dobierzemy takie, które będą dla nas odpowiednie.

--- Reklama ---

Jak kupić idealne krewetki

Kupując te owoce morza musimy zwrócić uwagę na kilka istotnych szczegółów. Brzydko pachnące krewetki nie są świeże, więc nie powinniśmy ich kupować. Warto zwrócić też uwagę na wygląd tych skorupiaków. Czarne plamki na krewetkach świadczą o tym, że prawdopodobnie są one popsute i pod żadnym pozorem nie możemy ich jeść. Pancerz tych owoców morza powinien być błyszczący. Unikajmy tych, które się lepią. Zwracajmy także uwagę na kolor skorupiaka, może być on różny w zależności od rodzaju krewetki, zazwyczaj jednak na półkach sklepowych znajdziemy te w różowej lub pomarańczowej barwie.

Krewetki na obiad

Skorupiaki możemy podawać na mnóstwo różnych sposobów. Sprawdzą się zarówno jako przekąska, jak i danie główne. Pyszny obiad na Najlepszewkuchni.pl znajdziemy w kilka chwil. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce frazę „krewetki” i przejrzeć wszystkie dostępne opisy. Co więcej, w skróconej informacji znajdziemy także dane dotyczące czasu przygotowania dania. Jeśli mamy tylko chwilę, skupmy się na przepisach, które możemy wykonać w mniej niż godzinę. Na ugotowanie krewetek w azjatyckim stylu potrzebujemy około piętnastu minut. Do tego przepisu będziemy potrzebować: krewetek, białej ryby, wieprzowiny, chleba tostowego, jajek, śmietanki 30%, przecieru pomidorowego i mozzarelli oraz przypraw (ostrej papryki, soli, imbiru). Posiekane krewetki należy połączyć ze zmieloną rybą i mięsem, następnie dodać jajko i przyprawy. Z tak przygotowanej masy formujemy klopsiki. Po usmażeniu kładziemy je na chlebie posmarowanym przecierem. Na górze kładziemy plaster mozzarelli. Całość zapiekamy. Po kilkunastu minutach mamy gotowy szybki, prosty i sycący obiad. 

Tagi krewetki, obiad, porady, przepisy, szybki
Kosą po patelni 27 sierpnia 2019
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Sałatka z kalafiora i awokado z serem feta
Następny wpis Poduszeczki nadziewane kapustą i grzybami
Napisz komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Rosół drobiowo-wołowy – tradycyjna niedzielna zupa

Sałatka wiosenna z pomidorami i serem feta

Żeberka pieczone z warzywami w sosie piwnym

Serniczki na zimno w pucharkach z pianką truskawkową

Kurczak po chińsku

Śledzie po francusku nie tylko na święta

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?