Sernik na zimno z galaretkami w formie babki

4 min. czytania
0
0
Bardzo efektowny sposób na sernik na zimno z galaretkami w formie babki. Nie należy się spieszyć z jego przygotowaniem i za każdym razem trochę odczekać by poprzednia część lekko stężała. Po przekrojeniu uzyskamy kolorowe kostki galaretki otoczone przez pyszną masę z serków. Owoce sezonowe dopełniają charakter ciasta dodając świeżości.
Sernik na zimno z galaretkami w formie babki
Przygotowanie: 1 godz.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Sernik na zimno z galaretkami
Składniki:
  • 4 serki homogenizowane waniliowe po 200 g
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 4 galaretki (2 x czerwona, 1 x zielona, 1 x pomarańczowa)
  • 200 g truskawek lub innych owoców sezonowych
Sposób wykonania:
  • Przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu (jednak radzę dodając 1/3 wody mniej niż w przepisie), po jednej galaretce zielonej czerwonej i pomarańczowej. Czekamy aż stężeją i kroimy je w kostkę.
  • 2 żółte galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i lekko studzimy, dodajemy serki i miksujemy.
  • Wlewamy masę z serkami do formy na babkę można użyć silikonowej lub wyłożyć inną folią spożywczą będzie łatwiej wyjąć. Wrzucamy pokrojone galaretki i zostawiamy do stężenia.
  • Rozpuszczamy ostatnią galaretkę w szklance wrzątku studzimy tak by zaczynała już tężeć. Układamy owoce oczyszczone i pokrojone, na wierzchu masy w formie i zalewamy galaretką. Znów zostawiamy w lodówce do stężenia.
  • Przykładamy do formy talerz odwracamy i wyjmujemy sernik.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sernik na zimno z galaretkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).