Kosą po patelni Przepisy Ciasta i desery Sernik na zimno z galaretkami w formie babki

Sernik na zimno z galaretkami w formie babki

2 min. czytania
0
0
Bardzo efektowny sposób na sernik na zimno z galaretkami w formie babki. Nie należy się spieszyć z jego przygotowaniem i za każdym razem trochę odczekać by poprzednia część lekko stężała. Po przekrojeniu uzyskamy kolorowe kostki galaretki otoczone przez pyszną masę z serków. Owoce sezonowe dopełniają charakter ciasta dodając świeżości.
Sernik na zimno z galaretkami w formie babki
Przygotowanie: 1 godz.
Łącznie: 1 godz.
Przepis na:

Sernik na zimno z galaretkami

Składniki:

  • 4 serki homogenizowane waniliowe po 200 g
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 4 galaretki (2 x czerwona, 1 x zielona, 1 x pomarańczowa)
  • 200 g truskawek lub innych owoców sezonowych

Sposób wykonania:

  • Przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu (jednak radzę dodając 1/3 wody mniej niż w przepisie), po jednej galaretce zielonej czerwonej i pomarańczowej. Czekamy aż stężeją i kroimy je w kostkę.
  • 2 żółte galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i lekko studzimy, dodajemy serki i miksujemy.
  • Wlewamy masę z serkami do formy na babkę można użyć silikonowej lub wyłożyć inną folią spożywczą będzie łatwiej wyjąć. Wrzucamy pokrojone galaretki i zostawiamy do stężenia.
  • Rozpuszczamy ostatnią galaretkę w szklance wrzątku studzimy tak by zaczynała już tężeć. Układamy owoce oczyszczone i pokrojone, na wierzchu masy w formie i zalewamy galaretką. Znów zostawiamy w lodówce do stężenia.
  • Przykładamy do formy talerz odwracamy i wyjmujemy sernik.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
Powiadom o


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Stop złodziejom! - Przepisy nie są objęte prawami autorskimi, jednak już ich opis i opis sposobu wykonania - tak. Kopijąc zdjęcie lub tekst z tej strony i zamieszczając go u siebie na stronie, profilu lub grupie na Facebook, lub jakimkolwiek innym publicznym miejscu, bez mojej zgody - zwyczajnie kradniesz. Wkładam w publikację przepisów i postów dużo pracy i jeśli chcesz się podzielić tą treścią z innymi - to udostępnij tę stronę. Nie bądź złodziejem i nie kopiuj.

Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Ciasta i desery