Potrzebne składniki
- 1 opakowanie serka ricotta lub mascarpone
- 1 naturalny jogurt grecki
- 1 serek Almette naturalny
- 2 łyżki ksylolitu lub cukru pudru
- 1 opakowanie galaretki owocowej
- garść dowolnych owoców sezonowych
- cukier waniliowy
- łyżeczka skórki pomarańczowej
- 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie
Sposób wykonania
- Wszystkie składniki, prócz żelatyny, galaretki i owoców miksujemy, a następnie wlewamy 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie stale miksując.
- Wkładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
- W tym czasie przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu galaretkę i zostawiamy do wystygnięcia. Gdy galaretka osiągnie temperaturę pokojową wyjmujemy pucharki z lodówki, nakładamy dowolne owoce i zalewamy galaretką.
- Ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sernik na zimno w pucharkach wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.