Sernik na zimno w pucharkach

Kosą po patelni
Wspaniały deser na upały czyli sernik na zimno w pucharkach z owocami i galaretką. Możemy wykorzystać dowolne owoce sezonowe, teraz polecam, borówki, maliny, jeżyny. Zawsze się udaje i jest naprawdę pyszny i orzeźwiający. Przepis od Ireny Zadrożnej, za który bardzo dziękuje.
Przygotowanie: 15 min.
Łącznie: 15 min.
Jak wykonać przepis na - Sernik na zimno w pucharkach

Potrzebne składniki

  • 1 opakowanie serka ricotta lub mascarpone
  • 1 naturalny jogurt grecki
  • 1 serek Almette naturalny
  • 2 łyżki ksylolitu lub cukru pudru
  • 1 opakowanie galaretki owocowej
  • garść dowolnych owoców sezonowych
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka skórki pomarańczowej
  • 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie

Sposób wykonania

  • Wszystkie składniki, prócz żelatyny, galaretki i owoców miksujemy, a następnie wlewamy 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie stale miksując.
  • Wkładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
  • W tym czasie przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu galaretkę i zostawiamy do wystygnięcia. Gdy galaretka osiągnie temperaturę pokojową wyjmujemy pucharki z lodówki, nakładamy dowolne owoce i zalewamy galaretką.
  • Ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sernik na zimno w pucharkach wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:

Poleć ten wpis innym
Napisz komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze