Kosą po patelni Przepisy Ciasta i desery Sernik na zimno w pucharkach

Sernik na zimno w pucharkach

5 minuty czytania
0
238

Wspaniały deser na upały czyli sernik na zimno w pucharkach z owocami i galaretką. Możemy wykorzystać dowolne owoce sezonowe, teraz polecam, borówki, maliny, jeżyny. Zawsze się udaje i jest naprawdę pyszny i orzeźwiający. Przepis od Ireny Zadrożnej, za który bardzo dziękuje.

Sernik na zimno w pucharkach

Wielkość porcji 3-4 osoby

Czas przygotowania 15 minut/y
Czas całkowity 15 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 1 opakowanie serka ricotta lub mascarpone
  • 1 naturalny jogurt grecki
  • 1 serek Almette naturalny
  • 2 łyżki ksylolitu lub cukru pudru
  • 1 opakowanie galaretki owocowej
  • garść dowolnych owoców sezonowych
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka skórki pomarańczowej
  • 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie składniki, prócz żelatyny, galaretki i owoców miksujemy, a następnie wlewamy 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie stale miksując.
  2. Wkładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
  3. W tym czasie przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu galaretkę i zostawiamy do wystygnięcia. Gdy galaretka osiągnie temperaturę pokojową wyjmujemy pucharki z lodówki, nakładamy dowolne owoce i zalewamy galaretką.
  4. Ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Biszkopt czekoladowy z kremem karpatkowym i galaretką

Biszkopt czekoladowy z kremem karpatkowym i galaretką, to pomysł mojej siostry Ani. Puszys…