w , ,

Roladki z mięsa mielonego w boczku

Roladki z mięsa mielonego w boczku

Roladki z mięsa mielonego w boczku to świetny pomysł na szybki, nie wymagający dużo pracy obiad. Przy okazji nie pryska tłuszcz, nie musimy smażyć obracać jak w przypadku zwykłych mielonych, a smak jest zupełnie inny i fajne urozmaicenie na talerzu. Wyrabiamy, wstawiamy i niestety nie zapominamy, że nam się piecze. Ja za tłustym mięsem i boczkiem jakoś nie przepadam jednak ładnie się podczas pieczenia zarumienił i wytopił to się skusiłem. Smak rewelacja. Nie polecam robić z samej bułki tartej, bo wychodzą zbyt twarde. Świetnie pasują do wczorajszego przepisu na surówkę z kiszonej kapusty.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 45 min.
Jak wykonać przepis na - Roladki z mięsa mielonego w boczku

Potrzebne składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 bułka kajzerka
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 12 płatów boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • garść natki pietruszki
  • pieprz (sól)

Sposób wykonania

  • Mięso mieszamy z namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką i bułka tartą.
  • Dodajemy jajko, posiekaną natkę i drobno pokrojoną cebulę.
  • Doprawiamy sola i pieprzem i dokładnie wyrabiamy ręka masę.
  • Formujemy kule i robimy z nich wałeczki.
  • Każdy wałeczek owijamy plastrem boczku i układamy wszystkie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Wstawiamy na 45 min. do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki z mięsa mielonego w boczku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Roladki z mięsa mielonego w boczku
Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze