Potrzebne składniki
- 500 g mięsa mielonego
- 1 bułka kajzerka
- szklanka mleka
- 2 łyżki bułki tartej
- 12 płatów boczku wędzonego
- 1 cebula
- 1 jajko
- garść natki pietruszki
- pieprz (sól)
Sposób wykonania
- Mięso mieszamy z namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką i bułka tartą.
- Dodajemy jajko, posiekaną natkę i drobno pokrojoną cebulę.
- Doprawiamy sola i pieprzem i dokładnie wyrabiamy ręka masę.
- Formujemy kule i robimy z nich wałeczki.
- Każdy wałeczek owijamy plastrem boczku i układamy wszystkie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstawiamy na 45 min. do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki z mięsa mielonego w boczku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.