Kosą po patelni Przepisy Drób Roladki z indyka z szynką i serem

Roladki z indyka z szynką i serem

0

Niesamowicie soczyste roladki z indyka z szynką i serem oraz papryką konserwową. Można użyć świeżej ale z taką są lepsze. Zapiekane z serem na wierchu, może i nie są jakieś wybitnie mało kaloryczne jednak warto sobie czasem odpuścić. Pyszne z ziemniakami i np marynowanymi grzybkami lub surówką. Idealna propozycja na niedzielny obiad.

Roladki z indyka z szynką i serem

Roladki z indyka z szynką i serem

Czas przygotowania 30 minut/y

Czas gotowania 50 minut/y

Czas całkowity 1 godzina, 20 minut/y

Wielkość porcji 4 osoby

Składniki

  • 600 g filetu z indyka
  • 8 plasterków szynki
  • papryka konserwowa
  • 8 plasterków żółtego sera pokrojonego w słupki
  • tarty ser żółty do posypania na roladki
  • przyprawa do mięs
  • szałwia i tymianek
  • musztarda do posmarowania kotletów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroimy na 8 kotletów i rozbijamy przez folię dość cienko. Posypujemy przyprawą do mięs przykrywamy folią i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
  2. Rozkładamy kotlety, smarujemy musztardą i nakładamy plasterek szynki kilka słupków sera i pokrojoną w słupki paprykę. Posypujemy ziołami i zawijamy ruloniki spinając wykałaczką.
  3. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju do uzyskania rumianej barwy.
  4. Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i polewamy tłuszczem z patelni od smażenia. Wlewamy dodatkowo 1/4 szklanki wody. Posypujemy z wierzchu tartym serem.
  5. Wstawiamy do piekarnika 210 stopni zmniejszamy na 200 stopni i pieczemy przez 35-40 min bez przykrycia.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/roladki-z-indyka-z-szynka-i-serem/
  • Mini pączki serowe

    Błyskawiczne mini pączki serowe, niezbyt słodkie w sam raz do wcinania podczas meczu, ale …
  • Guacamole z czerwonym pieprzem

    Pyszna klasyczna wersja guacamole z czerwonym pieprzem, lekko ostra pasta z awokado do sma…
  • Pieczeń z indyka z fetą i szpinakiem

    Mięciutka i aromatyczna pieczeń z indyka z fetą i szpinakiem. Jest niezwykle wiosenna i de…
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Drób

Zobacz też

Kluski na parze (Pampuchy)

Kluski, na parze, buchty, pampuchy, parowańce i pewnie jeszcze kilka innych nazw, zależy o…