w , ,

Roladki z indyka z szynką i serem



Niesamowicie soczyste roladki z indyka z szynką i serem oraz papryką konserwową. Można użyć świeżej ale z taką są lepsze. Zapiekane z serem na wierchu, może i nie są jakieś wybitnie mało kaloryczne jednak warto sobie czasem odpuścić. Pyszne z ziemniakami i np marynowanymi grzybkami lub surówką. Idealna propozycja na niedzielny obiad.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 50 min.
Łącznie: 1 godz. 20 min.
Jak wykonać przepis na - Roladki z indyka z szynką i serem

Potrzebne składniki

  • 600 g filetu z indyka
  • 8 plasterków szynki
  • papryka konserwowa
  • 8 plasterków żółtego sera pokrojonego w słupki
  • tarty ser żółty do posypania na roladki
  • przyprawa do mięs
  • szałwia i tymianek
  • musztarda do posmarowania kotletów
  • olej do smażenia

Sposób wykonania

  • Mięso kroimy na 8 kotletów i rozbijamy przez folię dość cienko. Posypujemy przyprawą do mięs przykrywamy folią i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
  • Rozkładamy kotlety, smarujemy musztardą i nakładamy plasterek szynki kilka słupków sera i pokrojoną w słupki paprykę. Posypujemy ziołami i zawijamy ruloniki spinając wykałaczką.
  • Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju do uzyskania rumianej barwy.
  • Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i polewamy tłuszczem z patelni od smażenia. Wlewamy dodatkowo 1/4 szklanki wody. Posypujemy z wierzchu tartym serem.
  • Wstawiamy do piekarnika 210 stopni zmniejszamy na 200 stopni i pieczemy przez 35-40 min bez przykrycia.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki z indyka z szynką i serem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze