w , , , ,

Roladki w galarecie



Przepis nie wiem gdzie dorwałem, czy go sam wymyśliłem w każdym razie zrobiłem, na któreś Święta i tak zostało. Smaczne, lekkie danie, idealnie sie prezentuje na stole dodając kolorytu.
Przygotowanie: 1 godz.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Roladki w galarecie

Potrzebne składniki

  • szynka dobrej jakości (plastry)
  • 3 jajka
  • papryka żółta (czerwona, zielona)
  • szczypiorek
  • serek biały twarogowy (mascarpone)
  • łosoś wędzony plastry
  • rzodkiewki lub pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • sól (pieprz)
  • 3 łyżeczki żelatyny

Sposób wykonania

  • Jajka gotujemy na twardo
  • Plastry szynki rozkładamy na blacie i smarujemy serkiem
  • Układamy na nich w poprzek paski łososia i piórka papryki i szczypiorek
  • Zawijamy szynkę tworząc ruloniki
  • Układamy w głębszym naczyniu pomiędzy rulonikami układając jajka paprykę i szczypiorek tworząc dowolną kompozycję
  • Do gorącego bulionu wsypujemy żelatynę, przyprawiamy, mieszamy i delikatnie zalewamy całóść
  • Czekamy aż trochę przestygnie i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Radzę bulion przesolić bo po zastygnięciu będzie mdły.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki w galarecie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze