Potrzebne składniki
- szynka dobrej jakości (plastry)
- 3 jajka
- papryka żółta (czerwona, zielona)
- szczypiorek
- serek biały twarogowy (mascarpone)
- łosoś wędzony plastry
- rzodkiewki lub pomidorki koktajlowe do dekoracji
- sól (pieprz)
- 3 łyżeczki żelatyny
Sposób wykonania
- Jajka gotujemy na twardo
- Plastry szynki rozkładamy na blacie i smarujemy serkiem
- Układamy na nich w poprzek paski łososia i piórka papryki i szczypiorek
- Zawijamy szynkę tworząc ruloniki
- Układamy w głębszym naczyniu pomiędzy rulonikami układając jajka paprykę i szczypiorek tworząc dowolną kompozycję
- Do gorącego bulionu wsypujemy żelatynę, przyprawiamy, mieszamy i delikatnie zalewamy całóść
- Czekamy aż trochę przestygnie i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki w galarecie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!