Roladki w galarecie

1

Przepis nie wiem gdzie dorwałem, czy go sam wymyśliłem w każdym razie zrobiłem, na któreś Święta i tak zostało. Smaczne, lekkie danie, idealnie sie prezentuje na stole dodając kolorytu.

Roladki w galarecie

Roladki w galarecie

Czas przygotowania 1 godzina

Czas całkowity 1 godzina

Wielkość porcji 3-4 osoby

Składniki

  • szynka dobrej jakości, plastry
  • 3 jajka
  • papryka żółta, czerwona, zielona
  • szczypiorek
  • serek biały twarogowy (mascarpone)
  • łosoś wędzony plastry
  • rzodkiewki lub pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • sól, pieprz
  • 3 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania

  1. Jajka gotujemy na twardo
  2. Plastry szynki rozkładamy na blacie i smarujemy serkiem
  3. Układamy na nich w poprzek paski łososia i piórka papryki i szczypiorek
  4. Zawijamy szynkę tworząc ruloniki
  5. Układamy w głębszym naczyniu pomiędzy rulonikami układając jajka paprykę i szczypiorek tworząc dowolną kompozycję
  6. Do gorącego bulionu wsypujemy żelatynę, przyprawiamy, mieszamy i delikatnie zalewamy całóść
  7. Czekamy aż trochę przestygnie i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.

Notatki

Radzę bulion przesolić bo po zastygnięciu będzie mdły.

- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/roladki-w-galarecie/
  • Strucla z serem i truskawkami

    Wilgotna, pachnąca strucla z serem i truskawkami. Wypełnia aromatem cały dom. Jest słodka,…
  • Szparagi w sosie holenderskim

    Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów czyli szparagi w sosie holend…
  • Roladki z grillowanej cukinii

    Proste, szybkie i w sam raz na sezon grillowy, roladki z grillowanej cukinii. Trzy składni…
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Boże narodzenie

Zobacz też

Mini małpi chlebek nadziewany toffi

Monkey bread w wersji babeczek, czyli mini małpi chlebek nadziewany tofii. Doskonała przek…