Kosą po patelni Przepisy Okazjonalne Roladki serowe z pieczarkami – przekąska na sylwestra

Roladki serowe z pieczarkami – przekąska na sylwestra

2 min. czytania
0
0
Roladki serowe z pieczarkami to idealna przekąska na sylwestrowa zabawę. Są niewielkie, można je jeść w biegu i powinny zasmakować gościom, a przy okazji sa proste i szybkie w przygotowaniu. Do farszu możecie dodać swoje ulubione przyprawy lub zioła. Obok półmiska z roladkami możecie ustawić miseczkę sosu pomidorowego, świetnie do nich pasuje. Przepis podesłała mi Iwonka Grochowska herbu szalone nożyczki, której dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 30 min.
Przepis na:

Roladki serowe z pieczarkami

Składniki:

  • 500 g sera żółtego
  • 500 g pieczarek
  • 2 małe cebule
  • papryka (estragon)
  • pieprz (sól)
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na patelni do zeszklenia.
  • Dodajemy starte na tarce o grubych oczkach pieczarki i wszystko chwilę smażymy na patelni dodając przyprawy.
  • Odsączamy nadmiar wody, następnie na osobnej patelni robimy zasmażkę z masła i i maki i dodajemy do pieczarek z cebulą.
  • Chwilę razem mieszamy i farsz do rolady gotowy.
  • Ser kroimy na 2 cm. plastry i układamy w prostokąt w rękawie do pieczenia.



  • Wstawiamy do piekarnika na 150 stopni i czekamy aż ser się lekko rozpuści.
  • Gdy już będzie plastyczny, a brzegi zaczną się łączyć wyjmujemy i rozwałkowujemy na jednorodny placek.



  • Układamy farsz zostawiając wolny brzeg na końcu i zawijamy rulon wykorzystując folię.



  • Brzeg sklejamy, zostawiamy całość owinięta w folię i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 60
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    61
    Udostępnienia

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otrzymywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Zobacz też

Szaszłyki z indyka z pieczarkami, papryką i cukinią

Idzie weekend, a że zapowiada się dość ciepły to pewnie wytoczymy grille. Szaszłyki z indy…