w , , ,

Roladki serowe z pieczarkami – przekąska na sylwestra



Roladki serowe z pieczarkami to idealna przekąska na sylwestrowa zabawę. Są niewielkie, można je jeść w biegu i powinny zasmakować gościom, a przy okazji sa proste i szybkie w przygotowaniu. Do farszu możecie dodać swoje ulubione przyprawy lub zioła. Obok półmiska z roladkami możecie ustawić miseczkę sosu pomidorowego, świetnie do nich pasuje. Przepis podesłała mi Iwonka Grochowska herbu szalone nożyczki, której dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 30 min.
Jak wykonać przepis na – Roladki serowe z pieczarkami

Potrzebne składniki

  • 500 g sera żółtego
  • 500 g pieczarek
  • 2 małe cebule
  • papryka (estragon)
  • pieprz (sól)
  • olej do smażenia

Sposób wykonania

  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na patelni do zeszklenia.
  • Dodajemy starte na tarce o grubych oczkach pieczarki i wszystko chwilę smażymy na patelni dodając przyprawy.
  • Odsączamy nadmiar wody, następnie na osobnej patelni robimy zasmażkę z masła i i maki i dodajemy do pieczarek z cebulą.
  • Chwilę razem mieszamy i farsz do rolady gotowy.
  • Ser kroimy na 2 cm. plastry i układamy w prostokąt w rękawie do pieczenia.



  • Wstawiamy do piekarnika na 150 stopni i czekamy aż ser się lekko rozpuści.
  • Gdy już będzie plastyczny, a brzegi zaczną się łączyć wyjmujemy i rozwałkowujemy na jednorodny placek.



  • Układamy farsz zostawiając wolny brzeg na końcu i zawijamy rulon wykorzystując folię.



  • Brzeg sklejamy, zostawiamy całość owinięta w folię i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki serowe z pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze