Potrzebne składniki
- 500 g sera żółtego
- 500 g pieczarek
- 2 małe cebule
- papryka (estragon)
- pieprz (sól)
- olej do smażenia
Sposób wykonania
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na patelni do zeszklenia.
- Dodajemy starte na tarce o grubych oczkach pieczarki i wszystko chwilę smażymy na patelni dodając przyprawy.
- Odsączamy nadmiar wody, następnie na osobnej patelni robimy zasmażkę z masła i i maki i dodajemy do pieczarek z cebulą.
- Chwilę razem mieszamy i farsz do rolady gotowy.
- Ser kroimy na 2 cm. plastry i układamy w prostokąt w rękawie do pieczenia.
- Wstawiamy do piekarnika na 150 stopni i czekamy aż ser się lekko rozpuści.
- Gdy już będzie plastyczny, a brzegi zaczną się łączyć wyjmujemy i rozwałkowujemy na jednorodny placek.
- Układamy farsz zostawiając wolny brzeg na końcu i zawijamy rulon wykorzystując folię.
- Brzeg sklejamy, zostawiamy całość owinięta w folię i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki serowe z pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!