Kosą po patelni Przepisy Okazjonalne Rolada serowa z szynką

Rolada serowa z szynką

2 min. czytania
0
0
Niezwykle efektowna rolada z sera żółtego z szynką i jajkami, wzbudzi niemałe zaciekawienie na każdym stole. Pięknie wygląda i bardzo dobrze smakuje jako przystawka lub dodatek do wędlin. Przepis: Urszula Medyńska - serdecznie dziękuję.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas całkowity: 40 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 400 g sera żółtego Gouda
  • 300 g szynki konserwowej w plasterkach
  • 100 g masła
  • 200 g serka topionego kremowego
  • 4 jajka
  • sól (pieprz)
  • szczypiore
  • sałata.

Sposób wykonania:

  • Ser wkładamy do woreczka foliowego i zanurzamy w gorącej wodzie na ok.30-40 min. aby zrobił się plastyczny
  • Kładziemy na folię przykrywamy drugą i rozwałkowujemy na prostokąt o grubość ok. 0,5 cm.
  • W tym czasie jak ser jest w kąpieli wodnej gotujemy jajka na twardo i studzimy,
  • Przyrządzamy farsz -:masło z serkami topionymi miksujemy,dodajemy jajka pokrajane w kostkę, szczypiore i dodajemy do smaku sól i pieprz.
  • Na rozwałkowany ser układamy plasterki szynki na to rozsmarowujemy farsz, na wierzchu układamy sałatę i rolujemy.
  • Owijamy folią i wstawiamy do lodówki na całą noc.
  • Wyjmujemy odwijamy folię i kroimy na plastry i układamy na półmisku.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Pilaw turecki z kurczakiem

Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyc…