Potrzebne składniki
- 400 g sera żółtego Gouda
- 300 g szynki konserwowej w plasterkach
- 100 g masła
- 200 g serka topionego kremowego
- 4 jajka
- sól (pieprz)
- szczypiore
- sałata.
Sposób wykonania
- Ser wkładamy do woreczka foliowego i zanurzamy w gorącej wodzie na ok.30-40 min. aby zrobił się plastyczny
- Kładziemy na folię przykrywamy drugą i rozwałkowujemy na prostokąt o grubość ok. 0,5 cm.
- W tym czasie jak ser jest w kąpieli wodnej gotujemy jajka na twardo i studzimy,
- Przyrządzamy farsz -:masło z serkami topionymi miksujemy,dodajemy jajka pokrajane w kostkę, szczypiore i dodajemy do smaku sól i pieprz.
- Na rozwałkowany ser układamy plasterki szynki na to rozsmarowujemy farsz, na wierzchu układamy sałatę i rolujemy.
- Owijamy folią i wstawiamy do lodówki na całą noc.
- Wyjmujemy odwijamy folię i kroimy na plastry i układamy na półmisku.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Rolada serowa szynką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
A jaka ma być temperatura wody
Uwielbiamy. Od lat go robię
Najlepszy.
Czy ser tylko moczymy w gorącej wodzie, czy go gotujemy ?
moczymy