Rolada serowa z szynką

Kosą po patelni
Niezwykle efektowna rolada z sera żółtego z szynką i jajkami, wzbudzi niemałe zaciekawienie na każdym stole. Pięknie wygląda i bardzo dobrze smakuje jako przystawka lub dodatek do wędlin. Przepis: Urszula Medyńska - serdecznie dziękuję.
Przygotowanie: 40 min.
Łącznie: 40 min.
Jak wykonać przepis na - Rolada serowa szynką

Potrzebne składniki

  • 400 g sera żółtego Gouda
  • 300 g szynki konserwowej w plasterkach
  • 100 g masła
  • 200 g serka topionego kremowego
  • 4 jajka
  • sól (pieprz)
  • szczypiore
  • sałata.

Sposób wykonania

  • Ser wkładamy do woreczka foliowego i zanurzamy w gorącej wodzie na ok.30-40 min. aby zrobił się plastyczny
  • Kładziemy na folię przykrywamy drugą i rozwałkowujemy na prostokąt o grubość ok. 0,5 cm.
  • W tym czasie jak ser jest w kąpieli wodnej gotujemy jajka na twardo i studzimy,
  • Przyrządzamy farsz -:masło z serkami topionymi miksujemy,dodajemy jajka pokrajane w kostkę, szczypiore i dodajemy do smaku sól i pieprz.
  • Na rozwałkowany ser układamy plasterki szynki na to rozsmarowujemy farsz, na wierzchu układamy sałatę i rolujemy.
  • Owijamy folią i wstawiamy do lodówki na całą noc.
  • Wyjmujemy odwijamy folię i kroimy na plastry i układamy na półmisku.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Rolada serowa szynką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:

Poleć ten wpis innym
2 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Agnieszka

Czy ser tylko moczymy w gorącej wodzie, czy go gotujemy ?