Kosą po patelni Przepisy Obiad Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną

Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną

2 min. czytania
0
0
Internetowy Sklep Dla WędkarzyWspaniały pstrąg pieczony z koprem, czosnkiem i cytryną - palce lizać i to dosłownie bo jakoś z ości trzeba to obrać i mam w nosie jedzenie tego widelcem. Aromatyczna, soczysta ryba, miękkie delikatne mięso, bez udziwnień w formie masy ziół. Proste, podstawowe składniki, a efekt wow. Jeszcze jak się samemu te pstrągi wyłowiło to w ogóle bajka. Polecam z czystym sumieniem.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 25 min.
Łącznie: 40 min.
Przepis na:

Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną

Składniki:

  • 2 spore pstrągi
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól (pieprz)

Sposób wykonania:

  • Pstrągi myjemy, oczyszczamy i nacieramy solą i pieprzem, od środka i na zewnątrz. Skrapiamy lekko cytryną.
  • Do środka każdego pstrąga, napychamy ile wlezie, pokrojoną w plasterki ćwiartkę cytryny, koperek, pokrojony ząbek czosnku i połowę łyżeczki masła.
  • Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zostawiamy na 30 min.
  • Skrawamy resztę masła na wierzch ryb, układamy pokrojoną w plasterki resztę cytryny, wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy 20-25 min. Sprawdzamy czy rybka jest miękka i wyjmujemy.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 19
  •  
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    25
    Udostępnienia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Stop złodziejom! - Przepisy nie sa objęte prawami autorskimi, jednak już ich opis i opis sposobu wykonania - tak. Kopijąc zdjęcie lub tekst z tej strony i zamieszczająć go u siebie na stronie, profilu lub grupie na Facebook, lub jakimkolwiek innym publicznym miejscu, bez mojej zgody - zwyczajnie kradniesz. Wkładam w publikację przpisów i postów dużo pracy i jeśli chcesz sie podzielić tą treścią z innymi - to udostępnij tę stronę. Nie bądź złodziejem i nie kopiuj.

Zobacz też

Sałatka z kalafiora i awokado z serem feta

Surowy kalafior, do tego awokado, ser feta i masa zieleniny włącznie z miętą - to przepis …