
Potrzebne składniki
- 2 spore pstrągi
- 1/2 pęczka koperku
- 1 cytryna
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sól (pieprz)
Sposób wykonania
- Pstrągi myjemy, oczyszczamy i nacieramy solą i pieprzem, od środka i na zewnątrz. Skrapiamy lekko cytryną.
- Do środka każdego pstrąga, napychamy ile wlezie, pokrojoną w plasterki ćwiartkę cytryny, koperek, pokrojony ząbek czosnku i połowę łyżeczki masła.
- Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zostawiamy na 30 min.
- Skrawamy resztę masła na wierzch ryb, układamy pokrojoną w plasterki resztę cytryny, wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy 20-25 min. Sprawdzamy czy rybka jest miękka i wyjmujemy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Właśnie zrobiłam pstrąga mam nadzieję że po upieczeniu będzie smaczny
Super 👍