w , ,

Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną

Internetowy Sklep Dla WędkarzyWspaniały pstrąg pieczony z koprem, czosnkiem i cytryną - palce lizać i to dosłownie bo jakoś z ości trzeba to obrać i mam w nosie jedzenie tego widelcem. Aromatyczna, soczysta ryba, miękkie delikatne mięso, bez udziwnień w formie masy ziół. Proste, podstawowe składniki, a efekt wow. Jeszcze jak się samemu te pstrągi wyłowiło to w ogóle bajka. Polecam z czystym sumieniem.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 25 min.
Łącznie: 40 min.
5 from 2 votes
Jak wykonać przepis na - Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną

Potrzebne składniki

  • 2 spore pstrągi
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól (pieprz)

Sposób wykonania

  • Pstrągi myjemy, oczyszczamy i nacieramy solą i pieprzem, od środka i na zewnątrz. Skrapiamy lekko cytryną.
  • Do środka każdego pstrąga, napychamy ile wlezie, pokrojoną w plasterki ćwiartkę cytryny, koperek, pokrojony ząbek czosnku i połowę łyżeczki masła.
  • Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zostawiamy na 30 min.
  • Skrawamy resztę masła na wierzch ryb, układamy pokrojoną w plasterki resztę cytryny, wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy 20-25 min. Sprawdzamy czy rybka jest miękka i wyjmujemy.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Avatar
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Elizabeth
Elizabeth
1 miesiąc temu

Właśnie zrobiłam pstrąga mam nadzieję że po upieczeniu będzie smaczny

Agnieszka
Agnieszka
5 miesięcy temu

Super 👍