Kosą po patelni Przepisy Przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy

1 min. czytania
1
0
Przecier pomidorowy wykorzystuję często i raczej unikam koncentratu. Taki samemu zrobiony, zamknięty w słoiczkach jest o wiele lepszy no i zero konserwantów. Sięgamy na półkę, wlewamy i mamy smak lata w zupie lub sosie. Naprawdę warto zrobić nawet kilka słoiczków szczególnie, że przygotowanie jest banalnie proste.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 30 min.
Łącznie: 40 min.
Przepis na:

Przecier pomidorowy

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii

Sposób wykonania:

  • Umyte pozbawione gniazd nasiennych pomidory kroimy na kawałki.
  • Wkładamy do garnka o grubym dnie i dodajemy pozostałe składniki.
  • Gotujemy przez pól godziny lekko studzimy i dokładnie miksujemy.
  • Wlewamy do wyparzonych słoiczków zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Stop złodziejom! - Przepisy nie sa objęte prawami autorskimi, jednak już ich opis i opis sposobu wykonania - tak. Kopijąc zdjęcie lub tekst z tej strony i zamieszczająć go u siebie na stronie, profilu lub grupie na Facebook, lub jakimkolwiek innym publicznym miejscu, bez mojej zgody - zwyczajnie kradniesz. Wkładam w publikację przpisów i postów dużo pracy i jeśli chcesz sie podzielić tą treścią z innymi - to udostępnij tę stronę. Nie bądź złodziejem i nie kopiuj.

Zobacz też

Sałatka z kalafiora i awokado z serem feta

Surowy kalafior, do tego awokado, ser feta i masa zieleniny włącznie z miętą - to przepis …