Potrzebne składniki
- 1 podwójna mała pierś kurczaka
- 2 szklanki bulionu drobiowego
- 1 mango
- 3 pomidory
- 1 papryczka chilli
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka curry
- szczypta cynamonu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- sól
Sposób wykonania
- Pomidory kroimy w kostkę, czosnek i chilli na plasterki
- Podsmażamy to wszystko na wolnym ogniu z 1 łyżką oliwy w garnku co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą
- Kurczaka kroimy w kostkę, mango obieramy i również kroimy na małe kawałki.
- Na patelni smażymy na reszcie oliwy kurczaka z mango, doprawiamy cynamonem i wlewamy ocet. Również solimy.
- Przekładamy zrumienionego kurczaka do pomidorów i zalewamy 2 szklankami bulionu z kurczaka.
- Całość chwilę gotujemy i miksujemy blenderem na gładką masę. Można też jeść nie miksując.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pomidorowa zupa krem z mango i kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
przybranie z ogórecznika w sałatce z makaronem ryżowym i kurczakiem…trujące ma same zielone i środek kwiatka,ale jadłam gdyż o tym nie wiedziałam. Liście suszę są zdrowe do picia w chorobach oskrzeli…
o widzę mojego ulubionego ogórecznika….kwiatki można jeśc ale po oberwaniu środka z szypułkiem
hmmm? to chyba w innym przepisie 🙂