w ,

Pomidorowa zupa krem z mango i kurczakiem

Pomidorowa zupa krem z mango i kurczakiem

Przepis powstał jak zawsze i powinien się nazywać zupa krem na winie. Tym razem nawinęło się mango. Niestety jem ostatnio papki więc trzeba było to doprowadzić do postaci zupy. Bałem się połączenia mango z pomidorami ale jest naprawdę super. Całość tworzy nowy smak i jest bardzo ciekawy. Inspirowała mnie przy tworzeniu przepisu rozmowa z Anią, prowadzącą serwis opycha.pl, który serdecznie polecam i dziękuję za doszlifowanie pomysłu. Mam nadzieję, że Twoje obawy się nie spełnią 🙂 Pyszne jest!
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 30 min.
Łącznie: 45 min.
Jak wykonać przepis na – Pomidorowa zupa krem z mango i kurczakiem

Potrzebne składniki

  • 1 podwójna mała pierś kurczaka
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 mango
  • 3 pomidory
  • 1 papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól

Sposób wykonania

  • Pomidory kroimy w kostkę, czosnek i chilli na plasterki
  • Podsmażamy to wszystko na wolnym ogniu z 1 łyżką oliwy w garnku co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą
  • Kurczaka kroimy w kostkę, mango obieramy i również kroimy na małe kawałki.
  • Na patelni smażymy na reszcie oliwy kurczaka z mango, doprawiamy cynamonem i wlewamy ocet. Również solimy.
  • Przekładamy zrumienionego kurczaka do pomidorów i zalewamy 2 szklankami bulionu z kurczaka.
  • Całość chwilę gotujemy i miksujemy blenderem na gładką masę. Można też jeść nie miksując.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pomidorowa zupa krem z mango i kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Krystyna Krejner

przybranie z ogórecznika w sałatce z makaronem ryżowym i kurczakiem…trujące ma same zielone i środek kwiatka,ale jadłam gdyż o tym nie wiedziałam. Liście suszę są zdrowe do picia w chorobach oskrzeli…

Krystyna Krejner

o widzę mojego ulubionego ogórecznika….kwiatki można jeśc ale po oberwaniu środka z szypułkiem

Kosą po patelni

hmmm? to chyba w innym przepisie 🙂