Potrzebne składniki
- 500 g świeżych podgrzybków lub innych grzybów leśnych
- 1 cebula
- 100 ml śmietany 30%
- 50 ml mleka
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól (pieprz)
- szczypta estragonu
Sposób wykonania
- Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
- Cebulę kroimy drobno i smażymy na maśle.
- Dodajemy grzyby i smażymy ok. 15 min. często mieszając.
- Mleko mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i estragonem i wlewamy do grzybów.
- Mieszamy i gotujemy jeszcze minutę,.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Podgrzybki w śmietanie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Uwielbiam grzyby a już w śmietanie, to poezja😍