w , ,

Placuszki kanadyjskie z owocami

Placuszki kanadyjskie z owocami

Pyszne, puchate placuszki kanadyjskie z żurawiną, borówkami i migdałami. Polane syropem klonowym - oj mówię Wam niebo w gębie! Idealne na syte śniadanie ale również można traktować jako danie obiadowe i deser w jednym. Słodkie, tuczące - pewnie że tak, ale czy nie warto później to spalać? Ja wcinam i idę poćwiczyć.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 20 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na - Placuszki kanadyjskie

Potrzebne składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 75 g roztopionego masła
  • po 1 garści mrożonych borówek (suszonej żurawiny i posiekanych migdałów)
  • olejek pomarańczowy
  • syrop klonowy do polania

Sposób wykonania

  • Mąkę, sodę i proszek mieszamy wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, olejek pomarańczowy i dokładnie mieszamy.
  • Wlewamy masło mieszamy. Dodajemy żurawinę, borówki i migdały. Dokładnie mieszamy.
  • Smażymy na rozgrzanej suchej patelni na złoty kolor z obu stron.
  • Podajemy ciepłe polane syropem klonowym i posypane borówkami.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Placuszki kanadyjskie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze