Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Papryka faszerowana

Kosą po patelni 2 września 2017
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
Trochę roboty z tym jest ale efekt jest fajny więc czasem pomęczyć się w kuchni też opłaca. Piękna czerwona papryka faszerowana, pełna mięsa i warzyw - pychotka. Sos wzbogaca całość - można podawać z ziemniakami lub pieczywem. Dla mnie danie na 5+.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 40 min.
Łącznie: 1 godz. 10 min.
Jak wykonać przepis na - Papryka faszerowana

Potrzebne składniki

  • 6 sztuk czerwonej papryki
  • 1/2 szklanki suchego ryżu
  • 600 g mięsa mielonego (drobiowe lub wieprzowe)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 mała cukinia
  • 4 pieczarki
  • ok. 0 (5 l bulionu)
  • sól (pieprz, bazylia, oregano, tymianek, szałwia)
  • papryka w proszku słodka i ostra

Sposób wykonania

  • Gotujemy ryż w dużej ilości osolonej wody na pół twardo, przelewamy na sicie i studzimy.
  • Z umytej papryki ścinamy wierzchnią część z szypułką.
  • Paprykę oczyszczamy przez otwór i odstawiamy.
  • Cebulkę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, cukinię w większą.
  • Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy cebulkę do zeszklenia i dodajemy przeciśnięty przez
  • praskę czosnek. Dokładamy cukinię i kilka minut podsmażamy, dodajemy pieczarki i smażymy kilka minut - całość odstawiamy do wystudzenia.
  • Do miski wkładamy mięso mielone, zimny ryż i zimną zawartość patelni.
  • Wbijamy jajka, doprawiamy solą, ziołami, papryką i dokładnie wyrabiamy masę.
  • Faszerujemy papryki z lekką górką i nakrywamy kapelusze.
  • W płaskim garnku w którym zmieszczą się wszystkie papryki układamy je ciasno by się nie przewróciły.
  • Wlewamy bulion do 1/3 wysokości papryki.
  • Gotujemy pod przykryciem 20-25 minut
  • W tym czasie przygotowujemy sos: drobno kroimy cebulę, dzielimy na części obrane ze skórki pomidory. Na oleju podsmażamy cebulę dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory i dusimy często mieszając do zagęszczenia. Wsypujemy mąkę, sól, pieprz i bazylię i dokładnie mieszamy. Przekładamy zawartość patelni do wysokiego garnka dodajemy trochę wywaru spod papryki i miksujemy na gładką masę.
  • Wyjmujemy z garnka paprykę bezpośrednio na talerze, resztę wywaru dodajemy do sosu i miksujemy. Sosem polewamy na talerzu papryki.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Papryka faszerowana wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Warzywa psiankowate 2017

Tagi cebula, cukinia, mięso, papryka, pieczarki, ryż
Kosą po patelni 2 września 2017
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Omlet z surimi i mozzarellą Omlet z surimi i mozzarellą
Następny wpis Sos czosnkowy Sos czosnkowy
3 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
mopswkuchni.net
mopswkuchni.net
6 września 2017 10:12

Bardzo lubię faszerowaną paprykę. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 🙂

0
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
Odpowiedz  mopswkuchni.net
6 września 2017 11:17

a chętnie dzięki za zaproszenie 🙂

0
Odpowiedz
Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondi
2 września 2017 20:37

Bardzo lubię faszerowaną paprykę! 🙂 Faktycznie, trochę roboty przy niej jest, ale później można się delektować 😉

0
Odpowiedz

Sałatka z jajkami, serem, rzodkiewkami i zieleniną – wg. pomysłu mojej Mamy

Pyszny sernik z mango – delikatny i puszysty

Tradycyjne naleśniki – jak zrobić cienkie i z niską zawartością tłuszczu

pączki wiedeńskie

Pączki wiedeńskie, mocno zakręcone – czyli armagedon w kuchni

Doskonałe na zimę, ogórki curry w słoikach

Gazpacho, czyli pyszna, tradycyjna hiszpańska zupa pomidorowa na zimno

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?