Potrzebne składniki
- 4 duże kapelusze borowików
- 2 łyżki mąki
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz
- 3 łyżki masła klarowanego
Sposób wykonania
- Grzyby oczyściłem, uciąłem ogonki a kapelusze – ponieważ były dość grube przekroiłem w poprzek tworząc z każdego dwa płaskie krążki.
- Kapelusze obtoczyłem w mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, a na koniec w bułce tartej.,
- Na patelni rozgrzałem masło klarowane i smażyłem grzyby z obu stron na średnim ogniu do uzyskania złotej barwy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Panierowane kapelusze borowików wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Wszystko mniam i pychota, tłusto i na bogato !
Świetny przepis, aby zatkac sobie żyły cholesterolem.
Od czasu do czasu można jednak poszalec.
Kocham grzyby!
hehe no bez przesady to tylko mały grzybek wex do tego warzywka i bułkę pełnoziarnistą i nie będzie tak źle 🙂