Muffinki z krówkami

Kosą po patelni
Muffinki z krówkami
Pyszne muffinki z krówkami, mnie dość mocno przepis zaskoczył. Nie wpadłem na to że można przecież cukierek wsadzić do środka. Efekt powalający, krówka się ładnie rozpuszcza tworząc pyszne nadzienie. Przepis podesłała mi Siostra, za co dziękuję. Tylko następnym razem jak pytasz kochana, chcesz muffinki? To nie przesyłaj przepis, ale paczkę z babeczkami.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 25 min.
Łącznie: 40 min.
Jak wykonać przepis na - Muffinki z krówkami

Potrzebne składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • cukierki krówki po 1 sztuce na muffinkę

Sposób wykonania

  • Jajka z cukrem ubijamy mikserem. Dodajemy olej i mleko dalej miksując.
  • Wsypujemy po trochu zmieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • Rozkładamy papilotki. Nakładamy na dno po łyżce ciasta, następnie przekrojoną na pół krówkę. Krówki przykrywamy resztą ciasta.
  • Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Muffinki z krówkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:

Masz problem z mąką pszenną? Zobacz: Bezglutenowe muffinki bananowo-kakaowe

Poleć ten wpis innym
3 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Okiem Blondynki by McBlondi

Mniam! Chyba się zainspiruję 😉

Kosą po patelni

testuj i przerób na bezglutenowe 🙂

Okiem Blondynki by McBlondi

Na pewno się kiedyś zainspiruję! 🙂