Muffinki z krówkami

1 min. czytania
4
1
Pyszne muffinki z krówkami, mnie dość mocno przepis zaskoczył. Nie wpadłem na to że można przecież cukierek wsadzić do środka. Efekt powalający, krówka się ładnie rozpuszcza tworząc pyszne nadzienie. Przepis podesłała mi Siostra, za co dziękuję. Tylko następnym razem jak pytasz kochana, chcesz muffinki? To nie przesyłaj przepis, ale paczkę z babeczkami.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 25 min.
Czas całkowity: 40 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • cukierki krówki po 1 sztuce na muffinkę

Sposób wykonania:

  • Jajka z cukrem ubijamy mikserem. Dodajemy olej i mleko dalej miksując.
  • Wsypujemy po trochu zmieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • Rozkładamy papilotki. Nakładamy na dno po łyżce ciasta, następnie przekrojoną na pół krówkę. Krówki przykrywamy resztą ciasta.
  • Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.

Masz problem z mąką pszenną? Zobacz: Bezglutenowe muffinki bananowo-kakaowe

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Pilaw turecki z kurczakiem

Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyc…