Potrzebne składniki
- 2 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju
- cukierki krówki po 1 sztuce na muffinkę
Sposób wykonania
- Jajka z cukrem ubijamy mikserem. Dodajemy olej i mleko dalej miksując.
- Wsypujemy po trochu zmieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.
- Rozkładamy papilotki. Nakładamy na dno po łyżce ciasta, następnie przekrojoną na pół krówkę. Krówki przykrywamy resztą ciasta.
- Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Muffinki z krówkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Masz problem z mąką pszenną? Zobacz: Bezglutenowe muffinki bananowo-kakaowe
Mniam! Chyba się zainspiruję 😉
testuj i przerób na bezglutenowe 🙂
Na pewno się kiedyś zainspiruję! 🙂