Potrzebne składniki
- 1 główka młodej kapusty
- 300 g kiełbasy
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 łyżka mąki
- sól (pieprz, cukier do smaku)
- pół pęczka koperku opcjonalnie
Sposób wykonania
- Kapustę siekamy i wkładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody. Dusimy pod przykryciem około 30 minut.
- Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażymy. Zasypujemy mąką i chwilę podsmażamy,
- Zasmażkę rozprowadzamy wywarem z gotowania kapusty i doprowadzamy do wrzenia.
- Na patelnię dodajemy drobno posiekane pomidory i kapustę. Całość mieszamy, doprawiamy solą cukrem i pieprzem do smaku i podsmażamy do odparowania części płynu aż lekko zgęstnieje. Opcjonalnie dodajemy na koniec koperek i mieszamy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kapusta zasmażana z pomidorami i kiełbasą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!