w , ,

Młoda kapusta zasmażana z pomidorami i kiełbasą



Pyszna młoda kapusta zasmażana z kiełbasą i pomidorami. Smak lata w skumulowanej formie. Jak nie będzie młodej tak samo można użyć zwykłej białej. Kiełbasa i pomidory świetnie się komponują z kapustą. Można podawać samo jak również z ziemniakami jako pełne danie obiadowe.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 45 min.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Kapusta zasmażana z pomidorami i kiełbasą

Potrzebne składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 300 g kiełbasy
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • sól (pieprz, cukier do smaku)
  • pół pęczka koperku opcjonalnie

Sposób wykonania

  • Kapustę siekamy i wkładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody. Dusimy pod przykryciem około 30 minut.
  • Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażymy. Zasypujemy mąką i chwilę podsmażamy,
  • Zasmażkę rozprowadzamy wywarem z gotowania kapusty i doprowadzamy do wrzenia.
  • Na patelnię dodajemy drobno posiekane pomidory i kapustę. Całość mieszamy, doprawiamy solą cukrem i pieprzem do smaku i podsmażamy do odparowania części płynu aż lekko zgęstnieje. Opcjonalnie dodajemy na koniec koperek i mieszamy.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kapusta zasmażana z pomidorami i kiełbasą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze