Potrzebne składniki
- kilka jajek
- majonez
- szczypiorek
- tuńczyk
- papryka
- rzodkiewka
- sałata
Sposób wykonania
- Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygnięcia
- Obieramy i rozcinamy białko w połowie wysokości jajka aby utworzyć ząbki jak na zdjęciu.
- Rozdzielamy połówki białka i wyjmujemy żółtka.
- Żółtka mieszamy z majonezem (mniej więcej 2 łyżki na 5 jajek), szypiorkiem i tuńczykiem do smaku.
- Solimy i pieprzymy masę z żółtek
- Wkładamy dużą łyżkę masy w dolną połówkę białka iformując kurczaka przykrywamy górną połówką.
- Wystarczy dorobić oczka i nosek i mamy wyklute pisklaki ?
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kurczaki Wielkanocne wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Lecę robić
tuńczyka można zastąpić łososiem.